Húsz autót tört össze egy részeg férfi Opel Astrájával péntekről szombatra virradó éjszaka a főváros 15. kerületében. Az Erdőkerülő úton élők közül többen végignézték a történteket, és nem hittek a szemüknek.

Kifogott rajta a parkoló

A szemtanúk szerint a sofőr és a parkoló személygépkocsik az az U-alakú parkoló okozta, amelynek az egyik részét építkezés miatt lezárták. Az autót vezető férfi így kénytelen volt megfordulni, és kifelé menet már több járműnek nekiment, többet meghúzott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Körözött és ütközött

És még nem volt vége: a férfi két autónak nekiment a Zsókavár utcában, aztán egy oszlopnak ütközött. Ott leszakadt a kipufogódob az Opelről, de továbbment, az Ámor sörözőnél bekanyarodott az Erdőkerülő utcába, majd a szervizútra, ott ment körbe vagy háromszor és ment neki az autóknak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy járművet sem kímélt

Egymásnak nyomta az autókat

Az Erdőkerülő út parkolóiban álló autók jártak a legrosszabbul: az ittas sofőr összetörte vagy egymásnak nyomta a gépkocsikat hajnali egy óra körül. Több Skoda, Opel, Ford, Citroën, Renault tört össze. Erre szokták mondani: az okozott kár jelentős.

Egy autó sem úszta meg karcolások nélkül

Szikrázott a felni

A szemtanúk azt is látták, hogy a sok ütközés után az Astra már csak a felnijén ment, ami szikrázott, ahogy próbált előre haladni a jármű. A férfi visszatért az U-alakú parkolóba, megállt és kiszállt.

Ennek az autónak a jobb első része bánta az ámokfutást

Menekülni akart

A szemtanúk elmondása szerint a történtek után az ittas férfi fel akart szívódni, de még a helyszínen elkapták. Az pontosan nem derült ki, hogy az ott lakók vagy az időközben kiérkező zsaruk kapcsolták-e le az ámokfutót.

Tök részeg volt

A sofőr úr olyan erősen ittas volt, hogy nem lehetett a helyszínen kihallgatni. Másképpen fogalmazva: képtelen volt megszólalni.

Elhagyta a kipufogódobját a részeg sofőr

Már kivonták a forgalomból

Időközben az is kiderült, hogy az autót már korábban kivonták a forgalomból. Januárban már okoztak vele balesetet, és mivel ő az első tulajdonos, valószínűleg ugyanaz volt a sofőr, azaz elképzelhető, hogy akkor is ittasan ült a volán mögé.

A fehér autó tulajdonosa is bosszankodott

Helyszínelés hajnalig

A helyszínelés hajnalig tartott, akiket a hatóság nem tudott már az éjszaka folyamán értesíteni, azoknak egy cetlit hagyott az autóján azzal a kéréssel, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az ámokfutás helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK