Nem tudott segíteni azon az öt férfin a kamionsofőr, akinek járművébe péntek este belerohant egy vendégmunkásokat szállító kisbusz az M4-es autóúton. Az Abonynál történt baleset után a kamion sofőrje azt mondta, olyan szörnyűséget ő még nem látott, amikor kiszállt a baleset után a kamionból. Az egyik áldozat egy háromgyermekes családapa.

Baleset az M4-esen

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, múlt pénteken 16 óra 40 perckor baleset történt Abonynál, az M4-es autóút Szolnok felé vezető oldalán, a 90-es kilométernél, kamion alá szorult egy kisbusz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Öten utaztak a kisbuszban

A kisbuszban, melyet a másik jármű teljesen maga alá gyűrt, öten utaztak: három magyar, egy ukrán, illetve egy ukrán-magyar kettős állampolgárságú férfi. A kisbusz minden utasa azonnal szörnyethalt a balesetben. A kamion sofőrje nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kamionos nem tudott segíteni

Az áldozatok között van a túrkevei S. Krisztián, Cs. Norbert, F. Zoltán, illetve a kárpátaljai  K. János és V. Iván is.  A kamion vezető Dániel hiába szeretett volna segíteni, egyik sérültnek sem volt esélye a túlélésre.

Egy puffanást hallott

„Éppen elgondolkodtam, hogyan folytassam az utamat, amikor egy hangos puffanást hallottam és persze a kamion is megremegett. Kiszálltam, hogy megnézzem, mi történt, és azonnal láttam, hogy nagy a baj. Ekkora szörnyűséget még életemben nem láttam, és még az ellenségemnek sem kívánok hasonló élményt” – mondta a kamionsofőr.

Ebben a kisbuszban utaztak a munkások

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Nem reagáltak semmire

„Hiába próbáltam a sérültekkel beszélni, már semmire sem tudtak reagálni. Sokkot kaptam, talán fel sem fogtam azonnal, minek váltam a részesévé. Én mindig minden szabályt betartok, hiszen a hivatásom a vezetés. Még sosem volt balesetem” – mondta a Borsnak Dániel.

Együtt érez a hozzátartozókkal

A kamionsofőr sérülés nélkül megúszta a balesetet, a lelke azonban súlyosan sérült. „Csak arra tudok gondolni, hogy ezt az öt embert valakik nagyon várták haza. Engem még megölelhetnek a szeretteim, őket már nem. Tudom, hogy a balesetben vétlen vagyok, de ez csak alig vigasztal. Együtt érzek az elhunytak hozzátartozóival”.

A tűzoltók emelték ki az áldozatokat

A mentőket végül egy arra közlekedő autós értesítette. A mentők azonban már nem tudtak segíteni a sérülteken, a holttesteket a tűzoltók emelték ki a kisbusz roncsai közül.

Belső sérüléseket szenvedtek

Az elhunytak vélhetően fel sem fogták, mi történik velük. Mivel a járművük sebessége hirtelen csökkent nullára, a testük megrázkódott, és erős belső sérüléseket szenvedtek. Az egyik áldozat, a túrkevei F. Zoltán még együtt lakott súlyos beteg édesanyjával és két fivérével.

A rendőrök csengettek a kapun

„Késő éjjel a rendőrök csengettek a kapunkon. Ebből már sejtettük, hogy baj van, hiszen nem szokott a hatósággal dolgunk lenni. Amikor elmondták, hogy mi történt, összeroppantunk. Mi megértettük, hogy a testvérünk nincs többé, de kérdés, hogy az anyukánk hogyan fogja ezt feldolgozni” – mondta az egyik családtag.

Egy háromgyermekes családapa is meghalt

Cs. Norbertnek egy 2. osztályos kislánya volt, S. Krisztián pedig három gyermeket hagyott hátra. S. Krisztián felesége még nem mondta el a gyerekeknek, hogy édesapjuk többé nem jön haza.

Kárpátalján is gyászolnak

A kárpátaljai Mátyfalván péntek esete óta gyászol a település. A két helyi férfi hosszú idő óta külföldön dolgozott. Az utóbbi időkben nem sokat találkozhattak szeretteikkel, hiszen szinte állandóan dolgoztak, hogy családjukon segíthessenek. Legutóbb Budapesten vettek részt egy építkezésen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Lakatos Péter