Öt kárpátaljai vendégmunkás halt meg abban a szörnyű balesetben, amely péntek délután történt Abonynál, az M4-es autóúton. A kisbusz belerohant egy álló kamionba, amely teljesen maga alá gyűrte a munkásokat szállító járművet. A kamion sofőrje szerint az utasok az ütközés pillanatában szörnyethaltak.  

Baleset az M4-esen

Mint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, pénteken 16 óra 40 perckor baleset történt Abonynál, az M4-es autóút Szolnok felé vezető oldalán, a 90-es kilométernél, kamion alá szorult egy kisbusz.

Öten utaztak

A kisbuszban, melyet a másik jármű teljesen maga alá gyűrt, öten utaztak: három magyar, egy ukrán, illetve egy ukrán-magyar kettős állampolgárságú férfi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A kamion sofőrje nem sérült meg

A kisbusz minden utasa azonnal szörnyethalt a balesetben. A kamion sofőrje nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

Ebben a buszban utaztak az áldozatok

Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Lakatos Péter

Vendégmunkások utaztak a kisbuszban

A szerencsétlenül járt járműben három magyar, egy ukrán, illetve egy ukrán–magyar kettős állampolgárságú férfi utazott. Valószínűleg vendégmunkások lehettek és hétvégére igyekeztek utaztak haza a családjukhoz Kárpátaljára.

A forgalom miatt állt meg a kamion

„Megálltam, mert megállt a forgalom. Egy perce álltam, amikor éreztem egy nagy ütést hátulról” – mondta a Borsnak a kamion sofőrje. Az ütközés után Dániel azonnal kiszállt.

Már nem tudott segíteni

Ezután hátrament megnézni, mi történt, de sajnos már semmit sem tehetett a kisbuszban ülőkért. A férfit nagyon megviselték a történtek.

Ez a látvány fogadta a kamionsofőrt

Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Lakatos Péter

Lelkileg összetört

A sofőr fizikailag nem sérült, de az eset természetesen lelkileg rettenetesen megrázta. Hiszen az áldozatokat is várta haza valaki.

Azonnal meghaltak

Az elsődleges vizsgálatok alapján úgy tűnik, a kisbusz utasai az ütközés pillanatában azonnal életüket veszthették annak az erőhatásnak következtében, amely akkor hatott rájuk, amikor a jármű sebessége egyetlen másodperc alatt nullára csökkent.

Megbénult a forgalom

A baleset után óriási torlódás alakult ki az M4-es autóúton. A forgalmat Abony felé terelték a rendőrök, emiatt a város teljes forgalma megbénult. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Lakatos Péter