Ismét ékszert téptek ki egy idős nő nyakából múlt héten Budapesten. Ezúttal Zuglóban történt a támadás.

Kitépte a nyakláncot egy idős asszony nyakából egy 32 éves férfi a zuglói Bosnyák téren. A rendőrök perceken belül a helyszínre értek. A nő elmondta, hogy a támadó megszorította a nyakát és ekkor tépte el a láncot,  majd elfutott. A kirabolt asszony részletes személyleírást adott róla és azt is látta, melyik buszra szállt fel a Bosnyák téren.

A rendőrök megállították a buszt a Nyírpalota úton és elfogták a rablót. Kihallgatása után kezdeményezték a férfi letartóztatását.

Sok hasonló rablás történik

A BudaPestkörnyeke.hu májusban számolt be arról, hogy a 19. kerületben egy babakocsit toló anyuka nyakából egy férfi kitépte a nyakláncát. A támadás következtében az édesanya a babakocsira esett, ami felborult, és a kisgyerek kiesett a kocsiból.

Június elejét egy 81 éves nő Budapest 1. kerületében egy padon ült, amikor odament hozzá két férfi, akiket látásból ismert és beszélgetett már velük. Az egyik férfi elterelte az asszony figyelmét és ellopta a fülében lévő fülbevalót. Erről az esetről itt írtunk.

Két hete a 9. kerületben támadt meg egy férfi egy idős nőt. A rabló a 84 éves asszony nyakából kitépte arany láncait, majd elfutott a helyszínről. A dulakodás közben fellökte az idős asszonyt, aki nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Erről az esetről a BudaPestkörnyeke.hu itt írt.

Kiemelt kép: korábbi bűncselekményből származó arany nyaklánc – Forrás: police.hu