Elmerült a Dunában egy autó Vácon. A város hivatásos tűzoltói csörlővel vontatták partra az elszabadult járművet. Időközben kiderült, hogy a legutóbbi hasonló eset szenvedő „alanyát”, egy Teslát sikerült értékesíteni a vizes baleset után.

Dunába gurult autó

Vácnál, a parttól körülbelül tíz méterre a Dunába merült egy személyautó, amit csörlővel vontattak ki a város hivatásos tűzoltói a Molnár utca közelében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Üres volt a jármű

A mentésben a fővárosi hivatásos tűzoltók búvárszolgálata is részt vett, akik kiderítették, hogy a járműben nincs senki, majd a csörlőhöz rögzítették az autót. A helyszínre autómentőt kértek  – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy kajakozó tett bejelentést

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, hogy az elmerült autóról egy kajakozó tett bejelentést.

Megvásárolták a Dunába gurult Teslát

Alig egy nap alatt elkelt egy árverésen az a Tesla, amely néhány hónapja süllyedt el a Dunában. A Totalcar szerint a folyóba gurult autó egy árverésen bukkant fel, ahol 8,4 millió forintért hirdették meg eladásra. 

Jó áron kínálták

Ebből a Teslából egy használt, de jó állapotban lévő darab rendszerint 25-28 millió forintba szokott kerülni. A hirdetés szövegében azt írták, hogy az autó a dunai kaland miatt vízkáros, konkrétabban számos alkatrésze zárlatos lett. Ráadásul a lökhárítói is hiányoznak, és az eleje is „enyhén sérült”.

Kompkikötőnél szabadult el

A BudaPestkörnyéke.hu szeptember elején számolt be arról, hogy az autó Tököl-Százhalombatta kompkikötőnél a Duna partjáról a folyóba gurult, majd elsüllyedt. A sofőr nem tartózkodott a járműben. Az értékes gépkocsit pár nappal később kiemelték a vízből.

Azóta sem tudni, miért történt

Bár azóta már több hónap eltelt, még mindig nem tudni, mi volt az oka annak, hogy a kocsi a folyóba gurult. Szerencsére nem ült benne senki, amikor megindult a víz irányába a jármű.

A tulajdonos nem figyelt

Állítólag a tulajdonos arról érdeklődött az ott várakozóktól, hogy mikor indul a következő komp. Az autó eközben magától a folyóba hajtott, senki nem segítette ehhez hozzá.

A tűzoltók nem tudták kiemelni

Először a tűzoltókat rendelték ki, hogy emeljék ki a vízből a kocsit. Ők azonban ezt nem tudták megtenni, mert nem volt meg hozzá a kellő felszerelésük. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat oldotta meg végül a dolgot. A kiemelés teljes költségét kifizette a tulajdonos. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A vízben elsüllyedt Tesla – Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat