November 11-e után már csak korszerű, alacsony padlós, légkondicionált járművek közlekednek a Blaha Lujza tér és Újpalota között. A magas padlós buszok lecserélése annak köszönhető, hogy a főváros a BKV számára nemrég az elmúlt 30 év legnagyobb buszbeszerzését indította el.

Végső búcsú a klasszikustól

„A 99-es után szombaton a 7E vonalán is végleg elbúcsúztunk a magas padlós buszoktól Cserdiné Németh Angélával, a 15. kerület polgármesterével és Horváth Csabával, Zugló polgármesterével” – számolt be róla posztjában Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jöhetnek a korszerű járatok!

November 11-e után már csak korszerű, alacsony padlós, légkondicionált járművek közlekednek a Blaha Lujza tér és Újpalota között. A legendás Ikarus 280-as és az Ikarus 435-ös típusú buszok kizárólag retró járatokként térhetnek vissza erre a vonalra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Irány a garázs!

2022.11.11. Utolsó magaspadlós busz elbúcsúztatása Nyírpalotán.

Elköszönt a legendás Ikarus

2022.11.11. Utolsó magaspadlós busz elbúcsúztatása Nyírpalotán.

Csak retro járatként térhetnek vissza
2022.11.11. Utolsó magaspadlós busz elbúcsúztatása Nyírpalotán.

Fiatalodó buszflotta

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy folytatódik a fővárosi buszflotta fiatalítása. A BKV újabb Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszokat állított forgalomba Óbuda és Cinkota telephelye szolgáltatási területén. A 135 járművet számláló flottafrissítésnek még a befejezése előtt teljes mértékben alacsony padlóssá válik a BKV autóbuszállománya. Jövőre 48 új troli is érkezik.

Utazás csak alacsony padlós buszokon

Ennek köszönhetően 2023-ban már csak alacsony padlós autóbuszokkal utazhatunk a fővárosban.  Az új buszok komfortosabbak, működésük fenntarthatóbb és gazdaságosabb, alacsony károsanyag-kibocsátásuk pedig csökkenti a légszennyeződést.

Így lehet élhetőbb a főváros

Karácsony Gergely főpolgármester szerint Budapest közösségi közlekedésének megújítását éppen az energia- és a klímaválság miatt kell felgyorsítani. A közösségi közlekedés az egyik leghatékonyabb, és egyre többek számára az egyedüli megfizethető közlekedési mód a jelen válságban – tette hozzá.

Előre, nem hátra

„Hogy klasszikusokat idézzek: Budapest előre megy, nem hátra, mert a válságból csak így lehet kitörni. Éppen a mostani megélhetési válság, energiaválság és klímaválság egymásra épülő hatásai bizonyítják, hogy folytatni kell a 2019-ben megkezdett zöld és szociális fordulatot. A válságtünetekre adott legokosabb nagyvárosi megoldás a közösségi közlekedés fejlesztése. Ennek a fejlesztésnek a következő lépése pedig új buszok, villamosok és trolik beszerzése – és én ebből nem engedek” – fogalmazott Karácsony. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: búcsúznak a klasszikusok. Fotó: Facebook/Karácsony Gergely