Nem oldja fel a kormány a jelenleg hatályba lévő járványügyi intézkedéseket. Ez azt jelenti, hogy továbbra sem lehet zenés-táncos rendezvényeket tartani.

Augusztus 15-e után sem lehet megtartani az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket. A kormány emiatt arról döntött, hogy 5,3 milliárd forinttal segíti a zenész szakmát. Garázs-koncert sorozatot indít, amelynek felvételeit mindenki számára közé teszik majd – jelentette be csütörtök délelőtt Gulyás Gergely.

Elmaradnak az augusztus 20-i rendezvények

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter két héttel ezelőtt jelentette be, hogy elmaradnak a tömegeket vonzó Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i tűzijáték és a légiparádé is. Arról pedig július végén dönt a kabinet, hogy augusztus 15. után meg lehet-e tartani az 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket.

Erősen terjed a járvány a szomszédainknál

A járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk, és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását – írja a koronavirus.gov.hu.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7819 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

Kiemelt kép: illusztráció