A csömöri temetőbe évek óta bejárnak a vadak és megdézsmálják a virágokat. Főleg az őzek szeretik a koszorúkat. Most egy asszonynak elege lett abból, hogy a 30 ezres koszorúkat másnapra tönkre teszik a vadak, a város vezetése pedig nem tesz semmit.

Vadaspark lett a temetőből

A csömöri temető valóságos vadaspark lett az elmúlt években. A gyászolóknak nagyon nem tetszik, hogy a drága pénzen vett virágokat a vadak megeszik és az önkormányzat nem tesz semmit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem képesek megakadályozni

Most egy gyászoló asszonynak lett elege az egészből és nyílt levelet írt, így fogalmaz: „Nyílt levél a Vadásztársaságnak, a Polgármester úrnak, az Egyháznak, és mindazoknak, akik évek óta nem képesek megakadályozni az őzek garázdálkodását az elhunytjaink nyughelyein.” – kezdi a felháborodott asszony, majd így folytatja levelét:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ki felel a károkért?

„Nem értjük, és nem tudjuk elfogadni a jelenlegi helyzetet, miszerint lassan állatkertté válik a sírkert Csömörön. Amikor egy koszorú elkészítése 10-20-30 ezer forintba egy sircsokor 1000 Ft-tól a csillagos égig érő összegbe kerül, akkor ki felel a vadak által okozott károkért?” – teszi fel a kérdést a hölgy.

Lerágott virágok a temetőben

Megviseli a hozzátartozókat

A temetőbe járó asszony hozzáteszi: „Nem hisszük, hogy nem lehetne tenni azért hogy a hozzátartozóinak végső nyughelye ne így nézzen ki, mint az alábbi képeken látni lehet. Szeretteink halála úgy gondolom mindenkit borzasztóan megvisel. Temetés utáni napon ezzel a látvánnyal szembesülni nem kívánom senkinek.” – írta a hozzátartozóját néhány nappal korábban elvesztett asszony.

Senkit nem érdekel

A csömöri temetőbe évek óta bejárnak az őzek. Már 2018-ban is írtunk erről itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Akkor egy szintén gyászoló így fogalmazott: „Tényleg nagyon édesek, csak amikor a sírról leeszik a virágokat minden nap, akkor nem olyan édes. Sajnos ezzel senki nem foglalkozik pedig ez már másfél éve így van és egyre többen vannak. Szomorú, mert következik a mindenszentek napja és nem hiszem, hogy bárki is örülne annak, ha a kivitt virágja másnap le lenne rágva” – írta három éve egy hozzászóló.

Szétrágott koszorú

A polgármester évek óta nem segít a gyászolóknak

Csömörön több ciklus óta Fábri István a polgármester, úgy tűnik a probléma nem túl sürgős a település vezetői számára, hiszen lassan 5 éve nem tudnak vagy nem akarnak segíteni a megoldásában. A gyászolók fájdalma így még nagyobb, amikor a temetés másnapján széttrancsírozott koszorúkkal, csokrokkal szembesülnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek forrása: Facebook/Csömör