A bíróság elrendelte, nem végleges végzésében, annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki a megalapozott gyanú szerint eladta a kábítószert többek közt annak a 17 éves érdi focistának, aki múlt szombaton egy házibuliban kiugrott az ablakon. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

Csütörtökön a rendőrség bevitte azt a férfit, aki a gyanú szerint drogot adott el egy 17 éves tinédzsernek, a díler most mégis távozhatott a rácsok mögül.

A 17 éves érdi focista drogos mámorában kiugrott egy második emeleti ablakból Budapesten egy házibuli alatt. Jelenleg élet-halál között lebeg, az édesapja azt nyilatkozta, hogy Ricsinél beállt az agyhalál.

A fiú szervezetében kábítószer nyomait találták. A rendőrség néhány napon belül elfogta azt a férfit, akitől a drog vélhetően származott, a díler nem akart vallomást tenni. Az ügyészség indítványozta, hogy tartóztassák le, hiszen szerintük “megalapozottan feltehető, hogy a férfi – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el”.

A bíróság azonban nem látta ennyire szigorúan a helyzetet. Nyomkövető használatára kötelezve ugyan, de elengedte a gyanúsítottat. Az indoklásban az szerepelt, hogy a bizonyítás megzavarása nincs veszélyben. Az ügyészség fellebbezett, mivel az ügy és a terhelt személyi körülményei alapján kizárólag a letartóztatást tartja az egyedül alkalmazható kényszerintézkedésnek.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit a 17 éves fiú tragédiájáról ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI