Döbbenetes eset történt szerda este a 7. kerületi Baross utcában. Információk szerint egy férfit sebesítettek meg egy késsel, amikor elsétált egy veszekedő pár mellett. A rendőrség most elmondta, mi történt este a nyílt utcán.

Egy pár veszekedett a késelés előtt

A Metropol információi szerint egy fiatal férfit hátba szúrtak szerda este a Baross utcában. A bántalmazás előtt a környék veszekedéstől volt hangos, egy pár civakodott. Ilyesmi előfordul, de ezúttal váratlan fordulat vetett véget a vitának. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy járókelő férfit bántottak

Egy fiatal férfi járt ugyanis arra, aki egyszerűen csak el akart sétálni a veszekedő pár mellett a járdán. A Metropol azonban úgy tudja, hogy megtámadták: a nő párja hátba szúrta az idegent.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem sérült meg komolyabban

A Bors úgy tudja, az áldozat nem szenvedett életveszélyes sérülést, de a megsebesített férfit sokkolták a történtek, nem gondolta volna, hogy ez lesz a sétájának a vége.

Elmondta a rendőrség, hogy mi történt

A késeléssel kapcsolatban a lap megkereste a rendőrséget, azt írták: „Tájékoztatjuk, hogy 2023. február 15-én 23 óra 30 perc körüli időben a Budapest, VIII. kerület, Baross utcán egy fiatal férfi rászólt egy nővel veszekedő másik férfira, mire az egy késsel a hátán megsebesítette, könnyű sérülést okozva. A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai még az éjszaka elfogtak. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanez a férfi nem sokkal korábban a XIII. kerületben, a Göncz Árpád Városközpontban is könnyű sérülést okozott késével valakinek az utcán”

Eljárást indult B. Tibor ellen

Hozzátették, a 38 éves B. Tibort súlyos testi sértés kísérlet és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették, az eljárást a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság folytatja.

Egy vendéglátóhely mögött került elő a kés

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a rendőrség közlése szerint november 6-án 15 óra után néhány perccel érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Székesfehérváron, a Lakatos utcában található vendéglátóhely hátsó bejáratánál egy ismeretlen személy minden előzmény nélkül egy késsel rátámadt egy ott tartózkodó 20 éves férfira.

Többször is megszúrta áldozatát

A támadó a férfit a mellkasán, a hasán, valamint a felkarján több késszúrással megsebesítette, majd elmenekült a helyszínről. Áldozatát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Gyorsan elkapták a késelőt

Az ügyben végzett széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a nyomozók néhány órán belül eljutottak egy 23 éves székesfehérvári férfihoz, akit elfogtak és már kezdeményezték is letartóztatását.

Féltékenység állhat a háttérben

Delta Hírek azt írja, hogy a helyszínen kiderült, a megkéselt férfi és a nő egy étteremben dolgoznak. Ez valószínűleg nem tetszett a későbbi elkövetőnek. Ezért követte, majd megvárta az éttermi dolgozót, aki a hátsó ajtóhoz ment.

Felvételek is készülhettek a támadásról

Ekkor támadt rá a késelő, aki ott szúrta, ahol érte, majd elfutott onnan. A környéken térfigyelő kamerák is vannak, feltehetően a bestiális támadást rögzítették a kamerák.

Életmentő műtéten esett át

A portál azt írja, hogy a helyszínelők egy napig dolgoztak az étteremhez közeli parkban, ahol rendőrségi szalaggal zárták le a környéket. Úgy tudják, hogy a megkéselt férfi azonnal életmentő műtéten esett át és hamar stabilizálódott az állapota. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció