Éles tárggyal támadt volt élettársára egy 44 éves férfi Vecsésen. Emberölés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt számoltatták el a Pest vármegyei rendőrök, a bíróság azóta letartóztatta.

Rendszeresen bántalmazta

A nyomozás adatai szerint az élettársak kapcsolata az együtt töltött évek alatt mindvégig konfliktusokkal volt tele, a férfi rendszeresen bántalmazta párját mind fizikálisan, mind verbálisan. Hónapokkal ezelőtt végleg külön költöztek egymástól. A gyanúsított 2023. január 22-én volt élettársának üzent egy közös ismerősünkön keresztül, hogy beszélni akar vele. Előre bocsátotta, ha a nő a kérésnek nem tesz eleget, felkeresi és szétsz*rkálja- mondván neki már nincs vesztenivalója. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem reagált az üzenetére

Az asszony -a férfi által megszabott egy napos határidőben- volt párja üzenetére nem reagált. A gyanú szerint G. Zoltán így másnap reggel elment a nő vecsési otthonához, betört a házba, majd veszekedni és dulakodni kezdtek a nővel, amikor a férfi előrántott egy éles eszközt, amivel megsebesített áldozatát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sikerült elmenekülnie

A sérült asszonynak sikerült kimenekülnie a házból, a szomszédoktól segítséget kért, eközben támadója elmenekült a helyszínről. A mentők a megszúrt asszonyt életveszélyes sérüléssel vitték kórházba.

Elfogták

A pest vármegyei nyomozók a bejelentés után elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen, két napon át mindent tűvé tettek érte, míg 2023. január 25-én egy budapesti lakás mellékhelységében bujkálva találták meg, esélyt sem hagyva a menekülésre, azonnal bilincselték. 

A férfi elfogása

Fotó: police.hu

Azt mondja szereti

G. Zoltán kihallgatásán a gyanúsítás ellen panaszt tett, csak részben ismerte be a cselekmény elkövetését. Azt, hogy ölési szándéka lett volna, tagadta, sorait azzal zárta az őt kihallgató nyomozónak, volt párját még mindig nagyon szereti.

Büntetőeljárás

Az azóta letartóztatásban lévő 44 éves férfivel szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette kísérletének, valamint felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu