Egy parkban iszogattak két évvel ezelőtt, amikor az egyik férfi nekiesett a védekezésre képtelen hajléktalan társának. A veréstől az áldozat meghalt. A Fővárosi Ügyészség most hozott ítéletet.

Életfogytiglant kért rá az ügyész

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség és életfogytig tartó fegyházbüntetést kért arra a 36 éves férfira aki 2021 őszén agyonverte ismerősét egy csepeli parkban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az áldozat aznap jött ki a kórházból

A vádirat szerint a férfi és 48 éves társa hajléktalanként élt Csepelen az éjszakát a Görgey Artúr téren lévő parkban töltötték egy szintén hajléktalan férfiismerősük társaságában, aki aznap jött ki a kórházból és segítséget kért. – írta a 24.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Állítólag lopni akart

Késő éjszaka a 36 éves férfi felébredt és azt látta, hogy a sértett az akkor még alvó 48 éves férfi zsebébe nyúlt. Ettől nagyon dühös lett.

Védekezésre képtelen volt

A dühös férfi kitartóan és jelentős szenvedést okozva bántalmazni kezdte a kórházi kezelés után védekezésre képtelen ismerősét.

Egy járókelő észrevette őket

A férfi a verést egy kis időre ugyan abbahagyta, amikor észlelte, hogy egy járókelő meglátta, később azonban folytatta, majd elment a helyszínről.

A társa végignézte

Társa végignézte az egészet, érdemben nem avatkozott be, s még csak segítséget sem próbált hívni. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

Az Ügyészség ítéletet hozott

A Fővárosi Főügyészség életfogytiglant kért a 36 éves férfire különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. Társa ellen segítségnyújtás – halált okozó – elmulasztása miatt emeltek vádat és azt indítványozzák, hogy letöltendőt börtönt kapjon.

Este 11-kor szóltak a rendőrségnek

Ahogy az esetről korábban írtunk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába október 28-án 23 óra után érkezett bejelentés, hogy a 21. kerületi Görgey Artúr téri parkban megvertek egy 49 éves férfit.

Fél órán belül elkapták

A bántalmazott férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A forrónyomos intézkedések során a rendőrség fél órán belül azonosította és a helyszín közelében elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves B. Zoltánt.

Mindent alaposan átnéztek a helyszínelők

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: police.hu