Annyi varjútámadás történt, hogy csapdákat helyeztek ki a XIII. kerületben. Nemrég valaki kórházba is került, olyan erővel támadt neki egy madár. Az önkormányzat szerint nem a varjakat akarják kiírtani, csak csökkenteni akarják a támadások veszélyét.

Már csapdákkal védekeznek

Csapdákkal védekeznek a varjútámadások ellen a XIII. kerületben, ahol nemrég valaki kórházba is került, olyan erővel támadt rá egy madár – számolt be róla RTL Híradó. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Élőcsapdákat helyeznek ki

A kerület vezetése ezért úgy döntött: úgynevezett élőcsapdákat helyeznek ki a polgármesteri hivatal tetejére, illetve egy helyi óvodához is. A csapdák kifejezetten dolmányos varjak és szarkák befogására alkalmasak, és egyszerre több madarat is foglyul tudnak ejteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem kiírtani akarják az állományt

„A csapdák kihelyezésének célja nem a varjúállomány gyérítése vagy kiirtása, hanem az, hogy lokálisan csökkentsük annak a veszélyét, hogy emberek testi épsége sérüljön”

Nem lesz bántódásuk

Bujdosó Sándor, a XIII. kerületi önkormányzat jegyzője azt is hozzátette, hogy a madaraknak nem esik bántódásuk.

A fiókáikat védik

Ebben az időszakban azért harciasabbak a madarak, mert védik a fiókáikat.

Ne fordítsunk hátat nekik

A Magyar Madártani Egyesület szóvivője azt tanácsolta, hogy nem szabad hátat fordítani az állatnak, inkább szembe kell fordulni vele, és valamivel hadonászni, kiabálni. Orbán Zoltán, az egyesület szóvívője szerint a csapdák nem is annyira veszélytelenek.

A csapdák veszélyesek

„Sok bejelentés érkezett hozzám, akár a Madártani Egyesülethez az elmúlt évtizedekben, hogy az az illegális, de egyszerű megoldás, hogy kiteszik a csapdát, és mondjuk csak egy hét múlva ellenőrzik, és az összes madár belepusztul”

A 13. kerület veszélyben van

A XIII. kerületi önkormányzatnál azonban azt mondták: folyamatosan figyelik, hogy fogott-e madarat a csapda, és egy vadállatok befogásával foglalkozó cég akár naponta is elviszi azokat onnan.

Máshol is volt varjútámadás a fővárosban

„Kimentem az erkélyre dohányozni, leültem és élveztem a jó időt. Aztán a következő pillanatban azt vettem észre, hogy teljes sebességgel repül felém egy varjú.” – magyarázta Lilla, akinek az állat neki is repült.

Bemenekült a lakásba

A lány félelmében a lakásba menekült, aztán megdöbbenve látta, hogy az egy varjúból hirtelen sok lett, az állatok valósággal megszállták az erkélyét.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció