Életveszélyesen megsérült egy 73 éves beteg abban a kedd hajnali tűzesetben, amely a Margit kórházban volt. Egy kórterem gyulladt ki.

Tűz a Margit kórházban

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, kedd hajnalban tűz volt a Szent Margit Kórház egyik kórtermében, az esethez nagy erőkkel vonultak a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik rövid idő alatt eloltották a lángokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Az egyik kórterem gyulladt ki

A kórház egyik kórtermében mintegy nyolc négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak. Az érintett szintet kiürítették a kórházban.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Életveszélyesen megsérült egy beteg

A rendőrség közleménye szerint a lángoló kórteremből két rendőr, Ondó Dénes és Pénzes János törzsőrmesterek mentettek ki egy 73 éves beteget, aki az elsődleges adatok szerint életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Füstmérgezést kapott a rendőr

Az egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel a helyszínen látták el. „A tűzoltók 37 embert kísértek át az épület másik szárnyába. A keletkezési körülményeket vizsgáljuk” – tudtuk meg a Telex  Katasztrófavédelemtől. A mentési munkálatokban a rendőrök is segítségükre voltak.

Kigyulladt a hatvani kórház

Tűz ütött ki a hatvani kórház egyik első emeleti kórtermében vasárnap hajnalban. Mint kiderült, a tűz a koronavírusos betegek számára elkülönített épületrész egyik kórtermében keletkezett.

Kiürítették a Covid osztályt

A tűz miatt az oltási munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki az első emeleten, ez összesen huszonhárom embert érintett. A tűzoltóknak egy 28 ágyas, nem intenzív Covid-19 ellátó részleget kellett kiüríteniük.

Cigaretta okozta a tüzet

Később kiderült, hogy egy páciens a kórteremben dohányzott és emiatt gyulladtak ki a berendezések.

Füstölt a Szent Imre Kórház épülete

Korábban írtunk róla, hogy a 11. kerületi Szent Imre Kórház egyik épületében füst és izzás miatt riasztották a tűzoltókat. Mint kiderült, egy elektromos berendezés izzott és kezdett füstölni a kórház egyik épületének a földszintjén.

A Kútvölgyi is füstölt

Aznap szintén füstöt észleltek a Kútvölgyi Kórház 5. emeletén, ahová azonnal kiérkezett tizenegy tűzoltóautó, de a rendőrség is kivonult az intézményhez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán