Lángolt a Margit kórház egy kórterme. Az épületben a berendezési tárgyak égtek. A járvány kitörésse óta ez már a sokadik olyan tűzeset, amely egészségügyi intézményben történik.

Tűz a Margit kórházban

Tűz volt a Szent Margit Kórház egyik kórtermében, az esethez nagy erőkkel vonultak a fővárosi hivatásos tűzoltók kedd hajnalban, akik rövid idő alatt eloltották a lángokat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel kedden hajnalban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy kórterem gyulladt ki

A tájékoztatás szerint a berendezési tárgyak égtek mintegy nyolc négyzetméteren az egyik kórteremben a 3. kerületi Bécsi úton található kórházban, amelynek érintett szintjét kiürítették.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Kigyulladt a hatvani kórház

Tűz ütött ki a hatvani kórház egyik első emeleti kórtermében vasárnap hajnalban. Mint kiderült, a tűz a koronavírusos betegek számára elkülönített épületrész egyik kórtermében keletkezett.

Kiürítették a Covid osztályt

A tűz miatt az oltási munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki az első emeleten, ez összesen huszonhárom embert érintett. A tűzoltóknak egy 28 ágyas, nem intenzív Covid-19 ellátó részleget kellett kiüríteniük.

Cigaretta okozta a tüzet

Később kiderült, hogy egy páciens a kórteremben dohányzott és emiatt gyulladtak ki a berendezések.

Füstölt a Szent Imre Kórház épülete

Korábban írtunk róla, hogy a 11. kerületi Szent Imre Kórház egyik épületében füst és izzás miatt riasztották a tűzoltókat. Mint kiderült, egy elektromos berendezés izzott és kezdett füstölni a kórház egyik épületének a földszintjén.

A Kútvölgyi is füstölt

Aznap szintén füstöt észleltek a Kútvölgyi Kórház 5. emeletén, ahová azonnal kiérkezett tizenegy tűzoltóautó, de a rendőrség is kivonult az intézményhez.

Kigyulladt a Honvédkórház sürgősségi osztálya

December közepén szintén tűz volt a Honvédkórházban, a sürgősségi osztályon. A tűzeset miatt a tűzoltóknak 38 embert kellett kikísérniük az intézményből.

Dolgozók fékezték meg a tüzet

A Honvéd kórházban szerencsére nem sérült meg senki, de ez annak is volt köszönhető, hogy az ott dolgozó egészségügyi alkalmazottak már a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet. Az osztályról összesen 38 embert kísértek ki, és nem sérült meg senki. A tűzoltók átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Margit kórház