Záróvonalon előzés, zebrán előzés, szabálytalan előzés, közúti veszélyeztetés. Mindössze ezt a négy törvénybe ütköző dolgot sikerült pár másodperc alatt elkövetnie annak a pofátlan sofőrnek, aki azt hitte neki mindent lehet. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Szabálytalan sofőr

A BudaPestkörnyéke.hu egyik olvasójától kaptuk azt a felvételt, amely Budakeszin a buszvégállomásnál készült pár napja. A videó két fedélzeti kamerával készült. Az egyik az autó hátuljára, a másik az elejére van szerelve, így pontosan látszik a Volvot vezető sofőr szabálytalankodása. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átlépi a záróvonalat

A felvétel elején az látszik, hogy a Budaörsi útról a pátyi elágazásnál Budakeszi belvárosa felé kanyarodik az autó. Amikor odaér az okmányiroda előtti buszvégállomás zebrájához, a mögötte haladó Volvo sofőrje már nagyon nem bír magával, átlépi a záróvonalat és előzésbe kezd.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Előzés zebrán

A következő képeken az látszik, hogy a Volvo akkor előzi meg a kamerával felszerelt autót, amikor az éppen elhagyja a zebrát, vagyis a Volvo sofőrje a gyalogátkelőn kezdett előzni.

Életveszélyes előzés

Ezt követően kikanyarodik egy kék busz az állomásról, hogy elinduljon Budapest felé, majd szemből érkezik egy Suzuki, a Volvo sofőrje pedig előzni kezd. Elsőként a kamerával felszerelt autót, majd a buszt, de úgy, hogy pontosan látja, jön egy fehér teherautó szembe.

Balesetveszély

A Volvo terepjáró sofőrje megpróbál elsliccenni a busz és a teherautó között. Ez csak azért sikerült neki, mert a teherautó és a busz is lehúzódott az útról, hogy a Volvot vezető idióta sofőr ne okozzon balesetet.

Sokan jogsi nélkül vezetnek

A felvétel sajnos tipikus, rengeteg szabálytalanság történik az agglomeráció útjain. Egyre több sofőrt fognak el jogosítvány nélkül, mert sokaknak inkább megéri jogsi nélkül vezetni, mint 500 ezerért letenni a vizsgát, amire még tanulni is kell.

Eljárást indíthat a rendőrség

Személyiségi okokból az autó rendszámát kitakartuk, de a felvétel rendszámmal is elérhető a szerkesztőségünkben. Mivel az ilyen felvételek után a rendőrség hivatalból eljárást indíthat, ha kérik átadjuk a hatóságnak a felvételt.

Akár börtönbe is kerülhet

Ha a Volvo sofőrjének van jogsija, az könnyen repülhet a videón látható manőver miatt. A büntetőpontok is biztosak, és ha a közúti veszélyeztetés vádja megáll, akkor börtönbe is kerülhet.

Idióták Budapesten és környékén

Ha egyre több autón lesz fedélzeti kamera, akkor egyre több ilyen, másokkal nem törődő, agresszív sofőrt lehet kiszűrni és talán az utak is biztonságosabbak lesznek. A szabályok ugyanis mindenkire egyformán vonatkoznak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A videót itt tudod megnézni

Ezt a videót se hagyd ki: Majdnem telibe csapott egy buszt az előzésével a nap idiótája Budakeszinél – VIDEÓ

Kiemelt kép: részlet a videóból