Lövöldözés volt vasárnap délután Kőbányán. Egy férfi azért pöccent be, mert elfoglalták a parkolóhelyét.

Vasárnap délután érkezett a  bejelentés,  hogy Budapest X. kerületében, a Gyakorló utcában több lövést hallottak. A bejelentést követően a járőrök perceken belül a helyszínre értek, és elfogták azt a budapesti férfit, aki gáz-riasztó fegyverével több lövést adott le a levegőbe.

A 37 éves I. Károly a lakása előtti parkolóban először üvöltözött, mert sérelmezte, hogy valaki beállt a parkolóhelyére, majd berohant a házba, és magához vette gáz-riasztó fegyverét.

A férfi a fegyverrel ezután az utcára rohant és többször a levegőbe lőtt. Az esetet a társasház egyik lakója is látta, aki próbálta nyugtatni a férfit, de I. Károly a pisztolyát először szomszédjára szegezte, majd a férfit pólójánál fogva megragadta, és ellökte. A 72 éves férfi az esés következtében beütötte a fejét a járdaszegélybe. A rendőrök előállították  I. Károlyt, majd lefoglalták fegyverét.

A kőbányai nyomozók I. Károlyt felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság folytatja le a büntetőeljárást. A férfi szomszédja az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Kiemelt kép: illusztráció -Forrás: police.hu