Elfogták azt a férfit, aki háromszor is bombával fenyegette meg a Samsung gyárat. A tettest a gödi üzem területén kapták el, az egyik alvállalkozó alkalmazottja volt.

Háromszor fenyegetőzött egy gödi gyár felrobbantásával tavaly nyár óta egy akkor még ismeretlen férfi. 2019. június 14-én kora délután, 2020. január 13-án dél körül, valamint 2020. január 29-én nem sokkal 12 óra után egy SIM kártya nélküli mobiltelefonról kezdeményezett hívást a 112 központi segélyhívó számra –írja a rendőrség.

A férfi minden bizonnyal a Samsung gyárat fenyegette meg, a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy január 13-án bombariadó volt a gödi gyárban. Az erről szóló cikket itt tudod elérni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rendőrök az ilyenkor kötelező protokoll szerint a teljes épületet kiürítették, alkalmanként 2000-2500 dolgozónak kellett ideiglenesen, az átvizsgálás időtartamára elhagyni az üzem területét. Az átvizsgálások során robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak, a fenyegetések utólag valótlannak bizonyultak.

A nyomozás mostanra hozott eredményt, a dunakeszi rendőrök 2020. február 4-én délelőtt a gyár területén elfogták az egyik építési alvállalkozónál dolgozó, 37 éves K. Róbertet.

Az újszászi illetőségű férfi kihallgatásán beismerte és megbánta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, megfogalmazása szerint gyerekcsínynek szánta a hirtelen jött, „ész nélküli tárcsázást”. Ebédidőben félrevonult a többiektől és a segélyhívón fenyegető bejelentéseket tett.

K. Róberttel szemben a további eljárás a Dunakeszi Rendőrkapitányság folytatja le.

Kiemelt kép: Samsung gyár