Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy kerítésen keresztül négyszer is lesújtott egy kutyára a főváros egyik kerületében. Az 58 éves elkövető nem tudott magyarázattal szolgálni kegyetlen tettére. Az is kiderült, hogy a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált bántani egy kutyát, de azt nem találta el késével.

Bántották a kutyáját

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy sokkoló hírt osztott meg egy kutya tulajdonos a közösségi oldalon. A bejegyzésből, ami mellé egy videót is posztolt kiderült, hogy a kutyáját éles eszközzel bántalmazták Pesterzsébeten. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kerítésen belül volt

Helló pesterzsébetiek! csoportban közzétett bejegyzésben a gazda azt írja, az állat a kerítésen belül tartózkodott, amikor négyszer is lesújtottak rá egy éles tárggyal. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Műteni kellett

Az egyik találat az eb artériáját érte, s báréletben maradt, a kutyust sürgősen műteni kellett. Az életét kizárólag annak köszönheti, hogy gazdái nagyon hamar orvoshoz vitték a drámai történések után.

Nyomoz a rendőrség

Az eset kapcsán a 24. hu felkereste a BRFK-t, akik elmondták, feljelentés alapján eljárás indult állatkínzás vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Továbbá hozzátették, a feltételezett elkövető azonosítása és felkutatása folyamatba van.

Máshol is próbálkozott

Pénteken jó hírek érkeztek: a feltételezett elkövetőt azonosították és hamar kiderült, hogy a közelben lakott. A nyomozás adatai szerint a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált megszúrni egy kutyát, de azt nem találta el késével.

Őrizetbe vették

Az 58 éves férfit augusztus 10-én fogták el a pesterzsébeti rendőrök, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Nem tudta megmagyarázni

Cs. József beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint megbánta, de különösebb magyarázattal nem tudott szolgálni tettére.

Állatkínzás Dabason

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta pár hete Dabason lőttek meg egy tacskót, az állat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem élte túl a támadást.

Borzalmas eset Somogyban is

Sajnos az állatkínzós esetek egyáltalán nem ritkák, a Kékvillogó is írt arról a Somogy megyei esetről, melynek során egy ittas férfi 1000 forintért oltotta ki egy védtelen kutya életét.

Kiemelt kép: Illusztráció