Szörnyű dolog történt Dabason: agyonlőttek egy tacskót, ami olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy elpusztult.

Meghalt a kutyus

A 24.hu azt írja, ismeretlen személy lőtt rá az állatra, ami sajnos nem élte túl a kegyetlen támadást. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka a hírportálnak azt mondta, a Dabasi Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétsége miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és két embert hallgattak ki gyanúsítottként.  A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sokkoló állatkínzás Somogyban

Sajnos az állatkínzós esetek egyáltalán nem ritkák, korábban a Kékvillogó írt arról a Somogy megyei esetről, melynek során egy ittas férfi 1000 forintért oltotta ki egy védtelen kutya életét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megbízást adott

A vád lényege szerint a nő 2023 februárjában egy dél-somogyi településen azzal kereste meg a férfit, hogy ölje meg a három éves állatot. 

Egy játszótérre vitték

Az ittas férfi vállalta a megbízást, ezért az esti órákban a nővel együtt az ebet a falu játszótere mellé vezették, majd a nő hazament. Ezután a férfi az egyik fához kikötött kutyát a megbízó által biztosított fejszével többször megütötte a fején és az oldalánál.

1000 forintot kapott

Egy közelben lakó személy felfigyelt az eb vonyítására és értesítette a rendőrséget, de az állaton már nem lehetett segíteni. A férfi a kutya megöléséért 1.000 forintot kapott a nőtől, amit még aznap szeszes italra és édességre költött. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

Fotó a helyszínről:

Állatkínzás Hevesben

Amint azt a Kékvillogó is megírta brutálisan kivégeztek egy kutyát Szilvásváradon, erről a Facebook-oldalán a Fidesz országgyűlési képviselője, Horváth László számolt be még áprilisban.

Nincs bocsánat

A politikus akkori közlése szerint a husky fejébe egy hegyes tárgyat állítottak, majd feltehetően élve eltemették a település mellett. A tetemre egy erdőjáró talált rá. Hozzátette, a gyanúsított ellen rendőrségi eljárás indult. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a törvény által megengedett legszigorúbb büntetést szabják ki az elkövetőre mert az ilyen kegyetlen tettre nincs magyarázat és bocsánat. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels