Egészen pontosan 7 nap kellett a gödöllői rendőröknek, hogy beazonosítsák és elfogják azt az elkövetőt, aki egy helyi templomba betörve hidegvérrel és céltudatosan rongált. A férfi betörte a templom ajtaját, padokat gyújtogatott és összefestékezte a kegytárgyakat, de még az oltár előtti asztalon lévő Jézus-ikont is felrúgta.

Füst szállt fel a templomból

Amikor kiértek a gödöllői járőrök a helyszínre március 15-én, este, a tönkretett ajtón keresztül kiáramló füst látványával szembesültek. Mire eloltották a tüzet, a rendőrök azonnal nyomozásba lendültek, és vizsgálni kezdték, a tettes merre menekülhetett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtalálták a férfit

A nyomozói munka március 22-én vett fordulatot, ugyanis a rendőrök eljutottak a rongálással gyanúsítható 28 éves férfihez. Gödöllői albérletében meg is találták a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt eszközt is.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Templomban gyújtott tüzet

Fotó: Police.hu

Fenyegette a rendőröket

A rendőrség közleménye szerint Cs. Róbert a házkutatás során olyan indulatos volt, hogy meg kellett őt bilincselni, nehogy kárt tegyen a szemlebizottság tagjaiban. A záporozó tegező fenyegetések és provokációk után a férfi lenyugodott, de hangulatingadozásai miatt a bilincsnek maradnia kellett.

Megrongálta a templomot

A rendőrök gyanúja szerint a férfi két táskával ment el a templomhoz, majd amikor odaért, a bejárati ajtót szétzúzta egy baltával, és berúgta azt. Ezután a templom hátsó padjait leöntötte olajjal, majd tüzet gyújtott. Amíg a padok lángoltak, a férfi összefestékezett egy ikonosztázt, összeszedte a holmiját, és ahogyan bejutott a templomkertbe, ugyanúgy ki is mászott a kerítésen. A rongálással kb. 2,5 millió forintos kárt okozott.

Tönkretette a festményeket

Fotó: Police.hu

Nem tett vallomást

Kihallgatásán nem volt hajlandó vallomást tenni, a tettéről mélyen hallgatott. Mivel gyanítható volt, hogy a férfi valamilyen szer hatása alatt állt, ezért a rendőrök intézkedtek kettős mintavételre.

Letartóztatnák

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették Cs. Róbertet, aki ellen vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást. Emellett az egyenruhások kezdeményezték a férfi letartóztatását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így fogták el a rongálót

Kiemelt kép: Betört ajtó – Forrás: Police.hu