Őrizetbe vették azt a férfit, aki két embert gázolt el Solymáron, az Anna kápolnánál egy német rendszámú autóval. A sofőr cserbenhagyta a sérülteket, nagy erőkkel kereste a rendőrség. A 34 éves, orosz–magyar kettős állampolgár sorsról a napokban a bíróság dönt.

BMW-vel gázolt

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy az ismeretlen sofőr WI-BE 989 német rendszámú BMW X6 típusú autójával közlekedett 2023. december 5-én 17 óra 46 perckor Solymár Rózsika úton. Egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez ért, ahol két, az úttesten szabályosan átkelni szándékozó nőnek nem adta meg az elsőbbséget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítségnyújtás nélkül elhajtott

Az autós elütötte a gyalogosokat, mindketten megsérültek. A balesetet okozó jármű sofőrje megállás és segítségnyújtás nélkül tovább hajtott Budapest irányába. Kocsija bal oldala rongálódott, oldalsó tükre letört. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kereste a rendőrség

A rendőrök az autós mielőbbi azonosítása és elfogása miatt kérté az állampolgárok segítségét. A 34 éves, orosz–magyar kettős állampolgárt ma előállították, és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Egy garázsban találták meg az autót

A police.hu oldalán arról írnak, hogy a rendőrök többtucatnyi kamerafelvételt elemeztek, házról házra jártak, végül kora estére összeállt a kép, és egy fővárosi címre indultak. A Budapest 2. kerületében lévő ház garázsában végül megtalálták a baleset miatt rongálódott autót, percekkel később annak gazdáját is.

Ezzel védekezett

A férfi azt mondta, megijedt, amikor gázolt, ezért hajtott tovább, tanácstalan volt, és azóta gondolkozott, mit kellene tennie. Erre már nem lesz szükség, megteszik helyette a rendőrök. Őrizetbe vették, sorsáról a napokban a bíróság dönt, írta meg a Solymáronline a Facebookon.

Az elfogás pillanatai

A gázoló BMW-je

Elütötték az iker-babakocsit

Korábban írtunk arról, hogy ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka Budapesten, a 18. kerületben, a Nagykőrösi úton november 20-án, hétfőn reggel 6 óra körül, amikor egy buszt előző autós elütötte.

Kórházba vitték

A nőt, 19 hónapos kislányát és két és fél éves kisfiát megfigyelésre kórházba vitték. A 11. kerületi Albertfalva utca és Sáfrány utca kereszteződésében aznap 16 óra körül egy édesanya és kilencéves kislánya kerékpárjaikat tolták át a zebrán, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Az anyuka biciklijén négyéves kisfia is ott ült a gyermekülésben, könnyű sérüléseket szenvedtek. 

Elsodorták őket  

Ugyanezen a napon 18 óra után a 14. kerületi Fűrész utcában kelt át az úttesten egy nő babakocsit tolva, amikor azt – benne a 15 hónapos kisbabával – elsodorta egy kanyarodó autós, aki könnyű sérüléseket okozott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gázoló BMW-s. Fotók: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság