Alapanyag és csomagolóhiány is sújtja a Pilóta kekszet gyártó székesfehérvári üzemet, a Mondelez Hungária Kft. igyekszik minél előbb megoldást találni a második legnépszerűbb magyar kekszet sújtó problémákra.

Nincs keksz

„Elfogyott, legalább egy hónapja nem kaptunk” – a legtöbb üzletben ez a válasz fogadja azokat a vásárlókat, akik a Pilóta kekszet keresik. A hvg.hu több olvasója írt arról, hogy nem találják a legendás magyar édességet a boltok polcain, sok helyről, még a piaci árusoktól is az utolsó csomagokat hozták el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Készlethiány van

A Pilóta kekszet 2006 óta Székesfehérváron gyártják, jelenlegi tulajdonosa a Mondelez Hungária Kft. A cég megerősítette, hogy jelenleg készlethiány van a Pilóta szendvicstermékből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik túlnyomó többségét is érinti.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokáig így marad

A jelenség ráadásul nem fog egyik napról a másikra megoldódni. A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozzák” – írták.

Csak keksz nincs

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszet érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem.

Dolgoznak a problémán

„A Mondelez Hungária mindent megtesz azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb, a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára.”

Innen indult a Pilóta keksz története

A Pilóta keksz létrejöttét a Győri Keksz akkori termelési vezetőjének, Telekesi Józsefnek köszönheti, akinek egyik feladata volt a termékfejlesztés is, valamint egy véletlennek, mert valószínűsíthető, hogy a második világháborúban a vadász- és bombázó pilóták túlélőcsomagjaiban található csokoládé és keksz adta az ötletet. A Pilóta keksz valójában egy termékkategória, a híres sea-biscuit (tengerészeti kétszersült) mintájára.

Klasszikus recept

Az első években egy kemény piskótaalappal készült, melynek tésztája hasonló volt a mostani piskótatallér tésztájához, ezen volt a krém és a kakaós keksz. Alsó részén kezdetben nem volt minta, a felső a mai napig őrzi a régi, klasszikus nyomatot.

Hiány volt a Balaton szeletből is

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk, májusban a Balaton szelet tűnt el a boltok polcairól. A Nestlé Hungária Kft. akkor azt közölte, hogy a Balaton és Boci termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám a Lviv környéki gyárat a dolgozók biztonsága érdekében leállították.

Háborús készlethiány

Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán – olvasható a Nestlé közleményében.

Tartották magukat Oroszországban is

A háború első heteinek példája azt mutatta, hogy a Nestlé számára elsődleges fontosságú a gyártás fenntartása, ezért még márciusban is jelen volt az oroszországi piacon, és csak miután komoly nyomás alá helyezték, akkor vonult ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció