Elgázolt egy embert a vonat Rákospalotánál péntek délután. Késnek a Vác irányába közlekedő szerelvények.

Gázolt a vonat

A Prágából – Pozsonyon át – a Nyugati pályaudvarra tartó Metropolitan EuroCity (EC275) elgázolt egy embert Rákospalota-Újpest – Rákosrendező között péntek délután. A helyszínelés végéig, várhatóan 18 óráig, csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. Emiatt 15-30 perccel nő a menetidő a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszokkal viszik az utasokat

A szerelvény utasaiért mentesítő járat érkezik, a fővárosi hivatásos tűzoltók a biztonságos átszállásban nyújtanak majd segítséget – írja a katasztrofavedelem.hu

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Így közlekednek a vonatok

  • Az S71-es váci személyvonatok csak Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek.
  • Nem közlekednek a Nyugatiból Szobra óra 28-kor induló szobi G70-es vonatok és az óra 33-kor induló veresegyházi G71-es vonatok:
  • A Nyugatiból Szobra 15:28-kor induló G70-es vonat (2346) nem közlekedik.
  • A Nyugatiból Veresegyházon át Vácra 15:33-kor induló G71-es vonat (2546) és a Vácról a Nyugatiba 17:35-kor induló S71-es vonat (2543) nem közlekedik

Nagyon sokat késnek a vonatok

Egy vágányon ismét közlekedhetnek a vonatok, fokozatosan csökkennek a késések. A helyszínelés továbbra is tart, így 20-40, esetenként 40-80 perccel nőtt a menetidő.

Meghalt a férfi

Amint arról a Budapestkörnyeke.hu beszámolt, szándékosan ugrott a HÉV elé péntek reggel egy férfi Csömörön. A szerelvény halálra gázolta. A helyi Facebook csoportban azt írják, az áldozat személyazonossága ismeretlen. Később kiderült, egy helyi lakos vesztette életét.

Baleset az M3-ason

Péntek délután összeütközött két gépkocsi az M3-as autópálya 33-as kilométerszelvényénél, Gödöllő térségében, a Nyíregyháza felé vezető irányban. Az aszódi hivatásos tűzoltók érkeztek a műszaki mentéshez. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom.

Tűz a 18. kerületben

Nagy területen, mintegy nyolc hektáron ég az aljnövényzet a 18. kerületben, a Kettős-Körös utca melletti részen. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és a fóti önkéntes tűzoltók is elindultak az esethez.

Halálos baleset az 51-esen

Egyelőre tisztázatlan okból áttért gépkocsijával a szemközti sávba és összeütközött egy szabályosan haladó járművel egy 29 éves férfi. Az 51-es főút 29-es kilométerszelvényében, Dunavarsány térségében, 2022. augusztus 19-én reggel 6 óra körül történt frontális baleset következtében a 29 éves sofőr életét vesztette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemetl kép: illusztráció