Ma 80 éves Pécsi Ildikó. A Gödöllőn élő színésznőt a város vezetősége is szerette volna felköszönteni, de a koronavírus járvány miatt ez most elmarad.

A ma 80 éves Pécsi Ildikó már megkapta a legnagyobb ajándékot az élettől, hiszen férjével, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgóval töltheti a jeles napot. Néhány éve erre ugyanis ők maguk is kevés esélyt adtak.

„Én már túl vagyok azon, hogy ünnepeljek, meg számoljam a gyertyákat vagy az éveket. Jól vagyok, és ez az én esetemben már nagydolog, sokáig szeretnék élni, nem akarok még meghalni” –mondta a Blikknek a színésznő.

„Ajándék sem kell, bár a fiam biztosan hoz valamit, de nekem a legnagyobb ajándék, hogy még él a férjem. Amikor pár éve a kórházban azt mondták, hogy Lajos halálos beteg…, akkor megállt velünk a világ. Én csak annyit kértem, hogy szeretném hazahozni, hogy velem legyen itthon, majd én ápolom őt. No, akkor biztos nem gondoltam, hogy nem olyan sok idő múlva majd ő megy a boltba” – tette hozzá Pécsi Ildikó.

A színésznő és a férje hosszú hónapokig szinte ki sem mozdult otthonról, ám az egykori sportoló már rendszeresen maga végzi a bevásárlást.

„Van egy régi, öreg kis kocsink, néha azzal megy le a boltba, és megvesz mindent, ami kell, vagy amit megkíván, mostanában például sok almát eszik. Nekem vigyáznom kell, hogy miből mennyit eszem, mert cukros vagyok, reggelente inzulinoznom kell magamat, nem egyszerű” – folytatta Pécsi Ildikó.

Elmarad a városi ünnepség

Pécsi Ildikó Gödöllőn él. A város vezetősége hatalmas ünnepségen szerette volna köszönteni a színésznőt, ám úgy néz ki, ezzel még jó pár hónapot várni kell. Így csak szűk körben ünnepelték Pécsi Ildikót, aki hosszú idő után most először mozdulhatott ki otthonról.

„Most úgy néz ki, legkorábban ősszel tudjuk megtartani az eseményt a Gödöllői Királyi Kastélyban. Szeretnénk, ha barátok, pályatársak és rajongók is jelen lehetnének, és egy kis műsorral is készülünk majd” – mondta a Blikknek Péterfi Csaba, a vezetőség kommunikációs igazgatója.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó – Forrás: MTVA