Magyarországon is elindult az az akció, amelynek az Egyesült Királyságban már nagy sikere van. A Lidl kedvezményes áron adja a szépséghibás zöldségeit és gyümölcseit.

Szemfüles vásárlók

A magas infláció ellenére jelentősen emelkedtek a Lidl és az Aldi élelmiszer-értékesítési mutatói az Egyesült Királyságban. A kutatók azzal magyarázzák a jelenséget, a vásárlók keresik a módját, hogy kedvezőbb áron jussanak a termékekhez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szépséghibás gyümölcsök a középpontban

Emiatt egyre többen fordulnak a két élelmiszerlánc szépséghibás, azonban teljes értékű zöldségei és gyümölcsei felé, amelyeket jóval olcsóbban kínálnak, mint a szemrevalóbbakat. A kedvezményes értékesítéssel az élelmiszer-hulladék mennyiségét is csökkentik az üzletek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Magyarországon is bevezették

A Lidl tájékoztatása szerint a cég Budapesten is elindította az akcióját „Mentsük meg!” néven novemberben, a vidéki üzleteikben pedig február végével startol a program. A külsőleg nem tökéletes, de fogyasztható és egészséges gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes áron kínálják.

Vegyes csomag 399 forintért

A 3,5 kilós, zöldségekből és gyümölcsökből vegyesen összeállított csomagokat 399 forintért lehet megvásárolni.

Kevesebb élelmiszer menjen kárba

„Vezető élelmiszeripari kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért fenntarthatósági stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legkevesebb élelmiszer menjen kárba” – nyilatkozta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

Lépés az egészséges táplálkozásért

„Legújabb intézkedésünk célja, hogy a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségek és gyümölcsök jelképes áron történő értékesítésével hozzájáruljunk a magyar családok egészséges táplálkozásához is” – tette hozzá.

54 milliárd bérköltségre

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Lidl 2022-es gazdasági év során több mint 54 milliárd forintot fordít bérköltségre, és minden munkavállalójának valóban versenyképes béreket biztosít. Van olyan területi vezető is, akinek havonta bruttó 807.000 Ft – 1.302.000 Ft a bére.

További juttatások

Az áruházlánc közlése szerint számos egyéb juttatást is biztosítanak munkavállalói számára: ilyen a Lidl nagyértékű egészségbiztosítási programja, mely országszerte magánklinikai környezetben nyújt komplex, ingyenes egészségügyi szolgáltatást

Bérletet is fizetnek

Az alkalmazottak minden hónapban a Lidl étkezési kártyájukra kapnak támogatást (a juttatást érintő adóteher 100%-os átvállalásával), de a vállalat 100%-ban téríti a tömegközlekedéssel történő munkábajárás költségét és kedvezményprogramot is működtet. 2022 augusztusától pedig egy újfajta, úgynevezett inflációkompenzációs-prémiumot vezetett be a vállalat, melynek értelmében minden, kártyahúzással munkaidőt rögzítő munkavállalója számára 2023. február 28-ig, a gazdasági év végéig – napi 8 órás munkavégzés esetén – havi bruttó 36 ezer forintot ad Lidl kártyájukra, ami egy-egy munkavállalónak összesen akár bruttó 252 ezer forintos támogatást jelenthet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: akcióban a Lidl. Fotó: archív