Csepel közterületein az elmúlt hónapokban is folytatódott az új parkolók kialakítása. Van, ahol felfestenek, de akad olyan közterület is, ahol vadonatúj térköves parkolót épít az önkormányzat.

Több száz új parkolóhely

Néhány hónapja a Dunadűlő utcában indultak meg a munkálatok, ahol az elkopott felfestések miatt egyre nehezebben lehetett rendesen parkolni, ezért a lakók kiértesítése után az önkormányzat nekilátott a parkolófestési munkálatoknak, amelynek keretében több száz parkolóhelyet alakítottak ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újabb igények

Augusztusban az Erdősor utcánál felmerült lakossági igényt, vagyis, hogy felfestéssel alakítsanak ki parkolókat a 117-es és 131-es házszám között, napok alatt megvalósították. Itt összesen 120 parkolóról volt szó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szeptemberi folytatás

Szeptemberben a Zrínyi utcai lakók kérésére és Kovács Dávid Attila képviselő javaslatára a parkolás megkönnyítése érdekében a Zrínyi utca 3-4-es szám között 22 darab parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat felfestéssel.

Az ott élők kérésére

Zajlanak a parkolóépítési munkálatok a Kiss János altábornagy utca végén is. Itt komolyabb munkákról van szó: az ott élők kérték, hogy az egyre több gépjármű miatt szükséges lenne a parkolóbővítés, Tóth Sándor önkormányzati képviselő közbenjárásra pedig neki is álltak a munkáknak. A területen 20 férőhelyes parkolót építenek, bekötőút építéssel, és megújítják a környező zöldfelületeket is – adta hírül a csepel.info.

Közös javaslat

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy Őrsi Gergely, a 2. és Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere közös javaslatot terjesztett elő a fővárosi önkormányzat elé: a 0-24 órás rezidens parkolásról szóló előterjesztést. A problémáról Pokorni Zoltán egy önkormányzati fórumon korábban azt mondta: a parkolási zónahatár mellett feltorlódó autók problémája elsősorban a 2., a 11. és a 12. kerületben létezik, ahol a parkolási zóna és a kerület határa nem esik egybe. 

A zónabővítés nem opció

Itt áll elő az a helyzet, hogy a határon túli első ingyenesen parkolható utca mindig dugig van, a lakosság meg őrjöng, mert elfoglalják a parkolóit. Erre nem jó válasz tovább bővíteni a zónát, mert mindig lesz egy ilyen zsúfolt utca, csak még kijjebb.

A rezidens parkolás lehet a megoldás

Erre találták ki a belvárosi, kizárólagosan az ott lakók számára biztosított parkolás mintájára az úgynevezett zónahatár-rezidens parkolást. Amiben ez másabb lenne: ezekben a zónahatár melletti puffer körzetekben egész napra járna a helyben lakóknak a kizárólagos parkolóhasználat.

A 2. kerület belevág

Őrsi Gergely nemrég a közösségi oldalán jelentette be, hogy a zsúfoltság csökkentése érdekében a 2. kerület elsőként hoz létre olyan, csak helyi lakosok számára fenttartott parkolóhelyeket, amik fizetős zónán kívül találhatóak. Ezeket a parkolókat augusztusban jelölik ki, és szeptembertől már csak azok használhatják, akik kiváltják az önkormányzatnál a várakozási hozzájárulást.

Három típus

Ennek három fajtája van: a kerületi lakosok számára 2000 Ft/év, a kerületben dolgozó egészségügyi dolgozók számára szintén 2000 Ft/év, a kerületben telephellyel rendelkező gazdálkodók számára pedig 5000 Ft/év lesz ennek a díja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: új parkolók Csepelen. Forrás: csepel.info