Kilenc évvel azt követően, hogy először gyanúba keveredett, ítélet született az UFO együttes alapítója, Varga Zsolt büntetőperében, üzletszerű kerítésben, kitartottság bűntettében és három rendbeli nagyobb kárt okozó csalásban mondta ki bűnösnek a bíróság.

Két év és 3 milliós büntetés

– Halmazati büntetésül a bíróság az elsőrendű vádlottat kettő évi szabadságvesztésre és 3 millió forint pénzbüntetésre, valamint 2 évi közügyektől eltiltásra ítéli, illetve kötelezi 122 821 forint bűnügyi költség megfizetésére – hirdette ki dr. Mikó Gergely bíró, aki a kerítés, az üzletszerűség, a kitartás és a vagyoni hátrányt okozó csalás vádját is bizonyítottnak látta, írta meg a Blikk.

EZ IS ÉRDEKELHET: A sztárok éttermei is bajba kerültek a bezárások miatt: ezt mondta Lakatos Márk és Gianni

Fellebeznek

– Fellebbezünk – közölte a Dr. Love művésznéven ismertté vált táncos-rapper, akinek védője is javasolta a fellebbezést, mert szerinte jogi szempontból is kifogásolható az első fokú ítélet. Varga annak ellenére is folytatja az ügyet, hogy nem kell börtönbe mennie, ugyanis pont ennyit ült előzetesben, de az igazáért harcolni akar, számolt be róla a lap.

FRISS! Súlyos baleset a 18. kerületben: kerítésnek csapódott, majd felborult egy autó

Az előzmények

A Blikk korábban már beszámolt róla, hogy a Napolaj című sláger rappere 2009–2011 között 26 hölgyet próbált vagyonhoz segíteni, és 17-nek a svájci A2 – The Club bordélyházba és visszautaztatását is megszervezte. A prostituáltak keresetéből ügyintézői ötödöt vont le, de hármuk esetében több millió forintot is visszatartott, amelyet az előzetesből szabadulva törlesztett.

EZT IS ÉRDEMES ELOLVASNOD: Rossz hír: a cukorbetegség megduplázza a Covid-19-cel összefüggő halálozás kockázatát

Fel van háborodva

– Fel vagyok háborodva! Úgy szabták az ítéletet, hogy az előzetesben eltöltött két évért ne követelhessek kártérítést. Ráadásul olyan bíró döntött, aki csak négy tárgyalást tartott, ám ezalatt egyetlen tanúval sem találkozott. Csak a korábbi tárgyalások jegyzőkönyveit olvasta fel – mondta Varga.

Kiemelt kép: Illusztráció