Az új szigorítások értelmében az éttermek vendégeket nem fogadhatnak, csupán az étel elvitele céljából tartózkodhatnak ott vendégek.

Lakatos Márk, a Lakatos műhely tulajdonosa

A stylist úgy gondolja, hogy a többi országban jobban támogatják a vendéglátósokat.

“Teljesen abszurd ez a helyzet, örülnék neki, ha a kormány végre nem teljesen agyament dolgokkal foglalkozna, hanem segítene azoknak, akik rászorulnak. Például az éttermeknek, vendéglátósoknak. Mi a házhozszállításra rendezkedtünk be, ami nagyjából működik, mivel 2-3 ember dolgozik az étteremben, azonban egy nagy, akár 30-40-50 embert foglalkoztató hely, így, mindenféle komolyabb állami segítség nélkül képtelen fennmaradni. Tragikus ez az egész helyzet” – mondta Lakatos Márk.

NE HAGYD KI!

Rossz hír: a cukorbetegség megduplázza a Covid-19-cel összefüggő halálozás kockázatát

Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D’Oro tulajdonosa

Gianni az ACNewsnak elmondta, hogy ők is mindent elkövetnek, hogy egyetlen alkalmazottat se kelljen kirúgni, a pincérek például futárkodni fognak ebben az időszakban.

“Ez olyan, mint egy világháborús helyzet, áldozatokat kell hozni. Az intézkedések is arra hajaznak, de bízom a döntéshozókban. Lehet egészen februárig ki fog tartani a tilalom. Ez viszont nem olyan rossz az éttermeknek, hiszen az év eleje amúgy is mindig gyengébb a vendéglátásban, így pedig kevesebb alapanyag megy majd kárba” – mondta Gianni.

Giannira nemrég rendőrt hívtak

Zavarja a szomszédokat Giannie belvárosi étterme, ezért már többször feljelentették.  Volt olyan eset is, hogy rendőrt is hívtak. Az olasz származású étteremtulajdonos nem érti, mi a problémájuk a lakóknak a vendéglátóhellyel, írta meg korábban a BPK.

18 évvel ezelőtt nyílt meg az étterem

Giannie Annoni 18 éve sikeresen üzemelteti Budapesten a Trattoria Pomo D’Orót. Az Arany János utcában működő étterem az olasz szakácsszövetség védnöki tábláját is megkapta, két éve pedig egy itáliai szaklap a világ 70 legjobb olasz étterme közé választotta.

Vajna Tímea üzlete is veszteséges

Blikk nyáron írta meg, hogy Andy Vajna özvegyének havi közel 10 millió forintos veszteséggel működött a Nobu a karantén miatt.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Mi lehet a koronavírussal küzdő Majkával? A rapper több mint egy napja nem közölt híreket magáról

Kiemelt kép: Hajdú Péter