Mint ahogyan azt korábban a BudapestKörnyéke is megírta Majka is elkapta a koronavírust. A rapper ezután úgy döntött mindennap számot ad az állapotáról. Néhány nappal a megbetegedését követően kórházban kellett maradnia, tegnap pedig kiderült: kétoldali tüdőgyulladása van.

Kisebb elváltozásokat találtak a tüdején

A zenész egy élő bejelentkezés során mondta el, hogy mellkas CT-t csináltak nála, azután derült ki, hogy kisebb elváltozások vannak a tüdején. Emiatt kellett bent maradni a kórházban, ahol szteroidot, antibiotikumot és oxigént is kapott. Mindezek ellenére a rapper nem érzi úgy, hogy tünetei súlyosbodtak volna, sőt tegnapi videójában arról beszélt, bízik benne, hogy ma hazamehet, erről a LikeNews hírportál számolt be részletesen.

A covid hatodik napján derült ki, hogy tüdőgyulladása van

A rapper a covid hatodik napján is jelentkezett, hogy számot adjon az aktuális állapotáról. Bejelentkezése során elmondta, hogy sajnos kétoldali tüdőgyulladása van, ennek ellenére az orvosok “megkegyelmeztek” neki, hazaengedték, így már az otthonában gyógyul, sőt így a nagyobbik fia születésnapján is jelen tudott lenni.

Fájdalmai vannak

A tüdőm az most már fáj. Sajnos az van, hogy először érzem, hogy a nagy levegővételeknél érzem, hogy a tüdő nem túl jó. Emiatt be is vagyok szarva egy picit, de beszéltem egy-két emberrel, van egy ismerősöm, ő is azt mondta, úgy ment be a kórházba, hogy nem volt se köhögése se semmi, csak magas láza volt, nem fájt semmije – és mondták neki, hogy kétoldali tüdőgyulladása van. És amikor benn volt utána hét napot és kapta a gyógyszereket, akkor utána, mikor kijött, gyakorlatilag akkor kezdett el fájni a tüdeje” – mondta korábbi videójában Majka.

Együtt ünnepelt a család

A születésnapról párja, Hajni – aki szintén elkapt a betegséget – tett közzé egy fotót, amelyen jól látszik, hogy a szülők valóban nincsenek túl jó állapotban, Marci kedvéért mégis összeálltak egy fotó erejéig.

A covid hetedik napja

Majka az elmúlt napokban folyamatosan hírt adott az állapotáról, ám tegnap este hiába vártuk a bejelentkezését, az elmaradt. Közösségi oldalain sem adott hírt magáról, párjánál, Hajninál is csak a közös családi kép az utolsó, amin Marci születésnapját ünneplik.

Vajon minden rendben?

A rajongók és a barátok is aggódtak Majkáért, hiszen a koronavírussal küzdő rapper szívbeteg is, így ez extra nehezítő tényező a vírus leküzdése során. Ráadásul pár napja kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladása is van, de bízzunk benne, hogy az eltűnése hátterében csupán annyi áll, hogy pihen és igyekszik minél hamarabb felépülni.

Visszajött a szívritmuszavara

“Visszajött a szívritmuszavarom, ami egy pluszdobbanást eredményez. Abláció a műtét neve, ezt végezték el eddig kétszer rajtam. Katéter segítségével kiégetik vagy lefagyasztják azt a részt, ami a probléma forrása. Nyolc évig nem volt baj, most újra vannak tüneteim” – árulta el a napokban a rapper.

Komoly kockázati tényező

“A koronavírus az összes belső szervünket, többek között a szívizmot is megtámadja, ezáltal előfordulhat szívritmuszavar, szívizomgyulladás, ingervezetési zavar. A szívbetegség fokozott kockázati tényező, ráadásul a vírus az emberi szervezet leggyengébb pontját keresi és támadja meg” – nyilatkozta a Blikknek dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus.

Kiemelt kép: Majka