Öt év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a biztonsági őrt, aki még 2016 szeptemberében a Gozsdu udvarban vert eszméletlenre egy külföldi turistát.

Életveszélyt okozó testi sértés

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt férfit kizárták még a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fellebbeztek

A lap úgy tudja, hogy az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban a védelem felmentésért fellebbezett. Mint ismert a terhelt biztonsági szolgálatot látott el a bulinegyedben lévő szórakozóhely közösségi passzázs területén.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szóváltás után fejbe rúgta a turistát

Az egyik este alkalmával szóváltásba keveredtek a munkatársai egy külföldi társasággal, ekkor ő gyakorlatilag minden ok nélkül fejbe rúgta az egyik turistát, úgy, hogy az hanyatt vágódott, beverte a fejét az aszfaltba és elvesztette az eszméletét.

5 évet kapott

A turista életveszélyes sérüléseket szenvedett, ezért a bíróság most öt év fegyházra ítélte az elkövetőt.

Nem ez az első incidens a Gozsdu udvarban

A Gozsdu udvarban egyébként nem ez volt az első és vélhetően nem is az utolsó incidens. 2015 nyarán például gázpisztollyal, késsel és egyéb tárgyakkal támadtak rá tucatnyian akkor a biztonsági őrökre.

2015-ben tömegverekedés volt

Az eset kapcsán a Blikk 2018-ban írta meg, hogy vádemelést történt, mint írták a 7. kerületben lévő egyik szórakozóhelyen az ügy egyik vádlottja összeveszett egy ismeretlen férfivel, aki meg is verte, viszont a balhé után a biztonsági őrök már egyiküket sem engedték vissza a szórakozóhelyre.

Elhatározták, hogy visszamennek

A bántalmazott férfi ezt követően találkozott három későbbi vádlott-társával, akiknek elmesélte, mi történt. A vád szerint elhatározták, hogy elégtételt vesznek a bántalmazás miatt, ezért erősítésképpen további ismerőseiket hívták, hogy menjenek vissza a szórakozóhelyhez. A vádlottak, végül összesen tizenhárman gyűltek össze, majd több kocsival elindultak a szórakozóhelyhez, majd annak közelében leparkoltak.

Nem engedték vissza őket

A biztonsági őrök az öltözetükre hivatkozva nem engedték be a csapatot a szórakozóhelyre, egyúttal közölték velük, hogy az általunk keresett férfi már nincs is ott.

Rátámadtak az őrökre

A biztonsági szolgálat tagjai és a csoport tagjai között zajló beszélgetés hamarosan szóváltássá alakult, majd ezt követően a vádlottak a biztonsági őrökre támadtak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gozsdu udvar – Forrás: Google Maps