Több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Nógrád Vármegyei Főügyészség a 49 éves H. Józsefet, aki 14 évvel ezelőtt meggyilkolta és elásta a nevelt lányait Diósjenőn. A megölt testvérek anyja tudott a rettenetes gyilkosságokról, de falazott az élettársának.

Nevelőapjuk manipulálta őket

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Nógrád megyei településen 14 évvel ezelőtt eltűnt egy fiatal helybéli testvérpár, és az akkor 19 esztendős Alexandrának a földi maradványait 2022 nyarán megtalálták a saját udvarukon. A testvér állítása szerint a nevelőapjuk többször szexre kényszerítette a lányokat, féltékeny volt rájuk és érzelmileg is manipulálta őket. A lányokról intim felvételeket is készített, amiket egy adathordozón tárolt, a nyomozók pedig lefoglalták az elfogásakor.

Összeveszett a lányával

A férfi 2009 februárjában összeveszett a 19 éves nevelt lányával, Alexandrával, akiről megtudta, hogy gyermeket vár. Többször fejen ütötte, majd meg is rugdosta a földre kerülő lányt. A várandós nő az ütések miatt életét vesztette. A férfi még aznap elásta a holttestet Alexandra anyjával a házuk udvarán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A húgával is végzett

Egy hónap múlva a férfi végzett Alexandra 14 éves húgával, Krisztinával is. A férfi fojtogatni kezdte a bevásárlásra tőle pénzt kérő lányt, majd agyonverte. H. József előbb egy ágy alá rejtette a holttestet a házban, majd éjjel elásta egy közeli erdőben.

Az anyjuk tudta az igazságot

2015 nyarán arról értesült, hogy fel akarják parcellázni az erdőt, ezért kiásta, majd megpróbálta elégetni a lány földi maradványait, az el nem égő részeket pedig máshol földelte el. A lányok anyja tudott a férfi tetteiről, azonban, ha bárki kereste a lányokat, azt mondta, hogy Budapestre költöztek. A rendőrség korábban azt közölte, hogy a gyanúsított számos alkalommal zaklatta szexuálisan a lányokat, s az lehetett az indítéka, hogy félt a lebukástól.

Életfogytiglant kértek

A Nógrád Vármegyei Főügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, míg az élettársást bűnpártolás bűntette miatt állítják bíróság elé. Az ügyészség a férfira életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nőre pedig börtönbüntetést kért.

Ha lemondana a tárgyalásról

A főügyészség mértékes indítványt is tett az ügyben arra az estre, ha a vádlottak már az előkészítő ülésen mindent bevallanak a váddal megegyezően. Ebben az elkövetéskor hatályban lévő Büntető Törvénykönyv szerint kiszabható legmagasabb határozott tartamú szabadságvesztést kértek H. Józsefre.

Két évvel megúszhatja a nő

Mivel anno 5–15 vagy életfogytig tartó fegyházbüntetéssel büntették ezt a minősített emberölést, ezért 15 év fegyházat kértek a férfire beismerés esetére. A nő két év börtönnel megúszhatja, ha beismeri a tettét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a rendőrség kutat a földi maradványok után – Forrás: police.hu