Több embert is megtámadtak a napokban Pest megyében, a Ceglédre tartó éjszakai vonaton. A szemtanúk beszámolója szerint a kocsiban mindenkitől elvették a táskájukat, aki pedig nem engedelmeskedett a fosztogatóknak, attól erőszakkal vették el ingóságaikat. Az elkövetők az egyik megállónál lerohantak a vonatról, így sikerült kereket oldaniuk.

Támadás a vonaton

A közösségi oldalon kért segítséget annak a férfinak a párja, akit szintén megtámadtak a vonaton. Elmondása szerint mindenki szörnyen rettegett, nem tudták, mi van a támadóknál. A fosztogatás mindössze öt perc alatt játszódott le. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Volt, aki ellenállt

„Felszólítottak mindenkit, hogy adjuk oda a táskáinkat. Persze voltak, akik ellenálltak, akkor viszont erőszakhoz folyamodtak” – emlékezett vissza a férfi, akinek a táskájában csak egy napszemüveg és egy fülhallgató volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Öt perc alatt történt minden

„Többen is megpróbáltunk fellépni ellenük. Engem például erősen megrugdostak és megfenyegettek, amikor ellenálltam. Egy másik férfi utast ugyanezért felpofoztak. Körülbelül öt perc alatt zajlottak le az események, a Szemeretelep és Ferihegy vasútállomás között. A 4 elkövető előre eltervezetten és szervezetten hajtotta végre a tettét” – nyilatkozta a Metropolnak.

Még keresik az elkövetőket

Körülbelül tíz utas ült a kocsiban, köztük nők is, Az utasok több tagja is feljelentést tett a rendőrségen, azonban egyelőre nem sikerült megtalálni az ismeretlen tetteseket.

Kiraboltak egy apát is

Alig pár nappal korábban egy lányával a karjában utazó apát rabolt ki egy ismeretlen a vonaton. A férfi és gyermeke egy üres vasúti kocsiban ült, amikor két férfi jelent meg. Az édesapa a történtekről azonnal megosztott egy bejegyzést a Facebookon, amit egy rendőr is kiszúrt, aki azonnal riasztotta kollégáit, néhány órával később pedig el is kapták a párost.

Pénzt követelt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy éles tárggyal fenyegetve követelt pénzt egy nőtől egy másik utas a 6-os villamoson 2022. szeptember 3-án 17 óra körül. Az asszony átadta pénzét, a tettes pedig leugrott a villamosról és elmenekült. A rablás során senki nem sérült meg. A 11. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei perceken belül elfogták a feltételezett elkövetőt, az 50 éves B. Istvánt, akinél megtalálták az elrabolt pénzt és a bűncselekményhez használt eszközt. Rendszeres ellenőrzés

Rendszeres ellenőrzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közösségi közlekedési eszközök biztonságát, ezért rendszeresen tartanak ellenőrzéseket a frekventált járatokon. A 4-es 6-os villamos vonalának ellenőrzésekor a megállók közelében fogtak el két körözött férfit, azon kívül néhány kisebb szabálysértéssel találkoztak a rendőrök. 

Zaklatás a villamoson

2022 augusztus elején két tizenéves lány és egy fiú zaklatni kezdett egy utast a 3-as villamoson Zuglóban, akit a srác meg is ütött. A nő leszállt a villamosról, de a három fős társaság követte és tovább zaklatták. A rendőrök ott is a térfigyelők segítségével kapták el őket.

Megtámadták a villamost

Tavaly júliusban kövekkel megdobálták, valósággal megtámadták a 41-es villamost az egyik éjjel. Betörött a szerelvény több ablaka, a villamos vezetőjét is eltalálták a kövekkel, mentők kórházba vitték a férfit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció