Közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt Érden elfogtak egy férfit, aki hamis okiratok benyújtásával igyekezett állítólagos halálát igazolni, és így próbálta megúszni börtönbüntetését.

Hamis anyakönyvi kivonat

A férfit a bíróság korábban első fokon több év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és mivel a tárgyaláson nem jelent meg, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi elrejtőzött a hatóság elől, és állítólagos ausztriai haláláról kiállított hamis osztrák anyakönyvi kivonatot nyújtott be a magyar hatósághoz.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szabadulni akart a tehertől

Mindezt azért, hogy a közhiteles anyakönyvi nyilvántartásban létrejöjjön a valótlan bejegyzés, ami alapján a bíróság az ellene kiadott elfogatóparancsot visszavonja, és így végleg megszabaduljon attól – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Büntetőeljárás indul

Ismertették azt is, hogy a bíróság a benyújtott iratok alapján hamis tanúzás elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezte, az ügyészség pedig elrendelte a férfi ellen a büntetőeljárást.

Mégsem halt meg

A nyomozók kétséget kizáróan megállapították, hogy a férfi valójában nem halt meg, sőt nem is bujkál: némi elővigyázatosságtól eltekintve úgy él és dolgozik, mint bárki más. A Szabolcs vármegyei nyomozók a Pest vármegyei kollégáik közreműködésével a 47 éves férfit kihallgatták és őrizetbe vették.

Hamis játékokat foglaltak le

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy hamis LEGO-játékot, szabadidőruhákat és partiszetteket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a 153 millió forint értékű rakományra az M43-as autópályán egy bolgár rendszámú kamionban ellenőrzésekor bukkantak – közölte a vámhivatal.

Nagyon hasonlított az eredeti LOGO-ra

A NAV munkatársai a Krak-éri pihenőhelyén állították meg a Görögországból érkező teherautót, amely fennakadt a kockázatelemzésen. A raktérből ledlámpák, párnák, kések, úszósapkák és papíráruk között az eredeti LEGO-hoz a megtévesztésig hasonló, 180 darab játék, 330 „Palm Angels” feliratos szabadidőruha-szett, valamint a Wednesday horrorkomédia szereplőinek fotóival díszített, 17 ezer partikészlet került elő.

Silány minőség

A játékokról és a többi áruról is megállapították, hogy az eredetinél szemmel láthatóan is jóval silányabb minőségűek, nem túl jó minőségű hamisítványok.

Erről ismered fel

Ha valaki látott már eredeti LEGO-t, akkor könnyen felismeri a hamisítványt. Sem a színek, sem a kockák formája nem elég kidolgozott, ráadásul sokkal olcsóbb. Nem érdemes megvenni, mert az igazi LEGO-val nem lehet összeépíteni a kockákat. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisított, amely a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül került forgalomba.

18 ezer hamis áru

A NAV pénzügyőrei a mintegy 18 ezer hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak – olvasható a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció