Gombákat találtak az utasok a BKV egyik buszjáratán. A gombacsalád a 105-ös járat egyik buszának aljában lelt otthonra. Egyelőre mindenki csak találgat, mindez hogy történhetett meg a fővárosi tömegközlekedésben.   

Gombák a 105-ös járaton

A Facebook egyik zárt csoportjába került ki egy elgondolkoztató fotó arról a gombacsaládról, ami a BKV 105-ös buszának aljában lelt otthonra. A képen egy tucatnyi gomba látható a busz egyik ülése alatt, részben már bele is taposták a busz padlójába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„A Lehel téren be tudják vizsgálni”

A gombákról készült fotót már több ezren lájkolták, és természetesen a kommentek sem maradtak el, reagálva a történetre. „450 Ft-os buszjegyért mit vártál, csiperkét?” – tette fel valaki a kérdést. „Az a busz megáll a Lehel téren. Ott be is tudják vizsgálni” – írta szellemesen az egyik hozzászóló.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Laskagomba lehet

A hozzászólók találgatni is kezdtek, vajon milyen fajta gomba lehet ez. A legtöbben laskagombára tippeltek, ami el is képzelhető látva, a formáját, arról nem is beszélve, hogy a laskagomba faanyagon, fűrészporon és hulladékanyagokon is termeszthető, írta a Metropol. 

Gomba a 105-ös buszon

Durván megnőtt a jegybevétel

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy 2023 első kilenc hónapjában 51,1 milliárd forint volt a BKK bevétele a jegy- és bérleteladásokból, ami 27,4 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. Mint írják, az indokoltnál nagyobb mértékben növekedtek a BKK jegyárbevételei. A cég szerint a növekedés mögött a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása – aminek pozitív hatása volt az utazásszámra és bevételre –, illetve a BKK új intézkedései állnak, így az áremelés, a termékpaletta egyszerűsítése és a digitális fejlesztés. 

Feloldották a korlátozásokat

Az applikáció 2022. februári 14-i bevezetése időben szinte egybe esett a Covid-járványt követő korlátozó intézkedések teljes feloldásával. A pandémia utáni időszakban – az utazásszámok növekedésével párhuzamosan – a bevételek is növekedésnek indultak.

Fontos a BudapestGO

Ezeken tovább javított, amikor 2022. június 15-én felfüggesztették az egészségügyi dolgozók díjmentes utazási kedvezményét is – összegzett a Telexnek a BKK, amely hozzáteszi: a közlekedési társaság tapasztalatai azt mutatják, hogy a BudapestGO bevezetése és folyamatos fejlesztése mellett az elmúlt három év intézkedései mind-mind hozzájárultak a bevételek növekedéséhez.

Nagy az igény

A közlekedési cég szerint egyértelműen látszik, hogy óriási igény van az új, innovatív megoldásokra. Erre enged következtetni az is, hogy a Futár applikációt 400-500 ezer ember használta havonta, a BudapestGO-t pedig most már 1,2 millióan használják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció