Befejezték a felújításokat az 5,36 kilométeres dunakeszi kerékpárúton, aminek köszönhetően a városból biciklivel is el lehet jutni Budapestre. A kerékpárút az évtized egyik legfontosabb felújítása volt Dunakeszin, hiszen így egy újabb közlekedési eszközzel lehet eljutni a budapesti agglomeráció második legnagyobb városába.

Megépült a kerékpárút

“Befejeződtek a munkálatok az 5,36 kilométeres dunakeszi kerékpárúton” – számolt be a felújításról az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda szombaton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Javítja a közlekedést

A közleményben arról írnak, hogy a fejlesztéssel az évtized egyik legfontosabb kerékpárútja épült meg, mivel az új út még azokat is átszoktathatja a biciklizésre, akik korábban nem is gondoltak erre a közlekedési megoldásra – írja a Telex.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Több tízezer emberről van szó

Dunakeszi Budapest második legnagyobb városa az agglomerációban, és a városból nap mint nap több tízezer ember indul meg a főváros felé. Sokan a kocsijukkal mennek be Budapestre, de ez gyakran okoz dugókat, főleg a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban.

Eddig nem volt kerékpárút

A fejlesztés azért is nagy előrelépés a közlekedésben, mert Dunakeszin nem volt korábban kerékpárút, amelyen biztonságosan el lehetett volna jutni a fővárosba. A bicikliút hiányában az autós terhelés sem csökkent, viszont a most átadott, 5,3 kilométeres hiányzó szakasszal ez is változhat.

Nem nagy táv

A közlemény szerint így dunakeszi Katonadombtól csupán 8 kilométerre fekszik Újpest, míg a Gyöngyösi utcánál lévő Duna Pláza 14 kilométerre van. A Kormánybiztosi Iroda szerint ez a táv bárki számára könnyedén letekerhető.

Ennél is messzebb lehet tekerni

A felújításnak köszönhetően a fővárosból végig kerékpárúton lehet eltekerni a Dunakanyarba, onnan pedig akár a szobi országhatárig is.

Kerékpárral Szlovákiába

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elárulta, hogy „a közvetlen szlovákiai összeköttetésre sem kell már sokáig várni, hiszen Szob és Ipolydamásd között hamarosan átadjuk a kerékpárutat, és az ipolyi kerékpáros híd kivitelezése is folyamatban van”.

Fizetni kell a parkolásért a Normafán

Mint korábban megírtuk, a Normafa bejelentette, hogy megszünteti az ingyenes parkolás lehetőségét. Az új parkolóban június 12-től óránként 440 forintot kell majd fizetni hétvégén és munkaszüneti napokon 8 és 20 óra között.

Új parkolót építettek

Normafán azért is rendelték el a fizetős parkolást, mert a régi parkoló helyett épített új parkoló magánterület, amelynek a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a tulajdonosa, ezért a várakozásért 08:00 és 20:00 óra között parkolási díjat kell fizetni. Ennek összege 440 forint lesz óránként. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay