A videón azt látjuk, hogy egy rendőrségi helikopter lebeg a tó fölött, majd egyszer csak történik valami, mert „meginog” a gép, elkezd a pörögni, veszít a magasságból, majd nagy erővel a Balatonba csapódik. Videó a cikk végén.

Vízbe csapódott

Ahogy arról az elsők között a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, a Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter csütörtökön délután. A baleset Balatonszéplak-alsónál, Zamárdi közelében történt. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyakorlatoztak

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter – írja a rendőrség honlapja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy hajó mentette ki őket

A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki, és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van – írják.

Vitorlásversenyt rendeztek

A szerencsétlenség közelében épp egy vitorlásversenyt tartottak, így a biztosítást végző rendezők még idejében odaértek a helikopter utasaihoz, akik ki tudtak mászni a gépből, és nem lett bajuk.

Mentőhelikopter is jött

A sonline.hu azt írta, hogy a helyszínre mentőhelikopter érkezett, majd a búvárok elkezdték felmérni a műszaki mentés lehetőségeit. A mentőhelikopter délután 3 óra körül hagyta el a helyszínt.

Katonai helikopter zuhant le

Nemrégiben egy másik helikopterbaleset is történt, júniusban egy magyar katonai helikopter zuhant le Horvátországban – írta meg a Kékvillogó.hu. A balesetben hárman életüket vesztették.

Gyakorlatoztak

A helikopter a magyar fegyveres erők kötelékébe tartozott, éppen gyakorlaton vett részt déli szomszédunknál. Kiderült az is, hogy a honvédség legmodernebb, ötmilliárdos helikoptere, egy Airbus H145-ös szenvedett baleset.

Ezért zuhanhatott le

A feltételezések szerint a helikopter azért zuhant le, mert beleakadt egy drótkötélpályába a Čikola-kanyonban. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón a balatoni baleset

Kiemelt kép: pillanatkép a videóból