Ismét megrongálták a Margit hídon lévő szobrokat. Két férfit keres a rendőrség, akik közül az egyik letörte a kőkeresztet, majd ellopta. A nyomozók a lakosság segítségét kérik.

Nyomozást indítottak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2. Kerületi Rendőrkapitánysága közleményt tett közzé, amely szerint lopás vétség gyanúja miatt indít nyomozást ismeretlen tettes ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Letörte a kőkeresztet

2022. május 4-én hajnalban, hogy két férfi elektromos rollerrel megérkezett a Margit hídra, majd az egyik felmászott a szélére, letörte a kőkeresztet, majd ellopta.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Itt lehet bejelentést tenni

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​

Tavaly is rongálás történt

Tavaly március 27-én, két férfi este nyolc előtt pár perccel a Margit híd középső fő-hídpillérjén található Szent Koronát ábrázoló kőépítmény tetejéről letörék a kőkeresztet. Majd Dunába dobták. A BRFK garázdaság gyanúja miatt indított akkor nyomozást ismeretlen tettesek ellen.  

Korábban is letörték már

Már több alkalommal törték le a keresztet a Margit hídon a koronáról. 2020 novemberében két tini törte le a keresztet, hazavitték, később a szüleik kíséretében vitték azt vissza a rendőrségre.

Így rongálták meg a kőkeresztet

A fiatalok először majdnem elsétáltak a Margit hídon lévő Szent Korona-szobor mellett, de aztán mégis megálltak és visszafordultak megrongálni azt. A lány felmászott a szobor melletti korlátra, majd egy hirtelen mozdulattal letörte a keresztet. Ezt követően egy másik pilléren lévő koronát is megrongáltak. A híradó erről szóló riportját ide kattintva nézheted meg.

Szüleikkel mentek a rendőrségre

A rendőrök az elkövetők felkeresése céljából akkor is nyilvánosságra hozták a tetteseket ábrázoló felvételt, amely alapján megindulhatott a nyomozás. Nem sokkal később a 16 éves fiú és a vele egykorú lány a szüleik kíséretében jelentkeztek a 2. kerületi rendőrkapitányságon, ahol bevallották, hogy ők törték le és vitték el a Szent Koronát ábrázoló szobrok kőkeresztjeit.

Kihallgatták őket

A budapesti nyomozók a két rongálót védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás bűntett miatt hallgatták ki. A fiatalok beismerték a rongálást, és vallomásukban elmondták, hogy nem akarták ellopni a keresztet, pusztán hirtelen ötlettől vezérelve törték le azt, amit azóta nagyon meg is bántak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: őket keresi a rendőrség – Forrás: police.hu