Nem mutatott érzelmeket az a 18 éves diák a bíróság folyosóján, aki hétfőn követte el szörnyű tettét. Nem volt előzménye a támadásnak.

Egy budai elit középiskolában történt az eset

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy éles eszközzel osztálytársára támadt egy fiú a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt előzménye

A Blikk úgy tudja, hogy nem volt a támadásnak közvetlen előzménye. Bertold odament egy órák közötti szünetben S. Samuhoz, majd megkérdezte tőle, hogy “Mi a német lecke?”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem várta meg a választ

Bertold nem várta meg a választ. Előrántotta a kését, majd egymás után többször is nyakon szúrta az osztálytársát.

Pszichés problémái voltak Bertoldnak

A Blikk beszámolója szerint Bertold már régóta viselkedési problémákkal küzdött. E miatt osztálytársai gúnyolták is őt.

A tanárok érezték, hogy baj lehet

Bertold osztályfőnöke arra kérte a diákokat, hogy ne csúfolják, sőt, a fiú jelenlétében ne is nevessenek. Attól tartott, hogy Bertold magára veheti ezt akkor is, ha éppen nem is rajta nevetnek a többiek.

Zaklatott volt mostanában Bertold

A pszichés gondokkal küzdő fiú tünetei az utóbbi napokban súlyosabbak voltak. A tanárok szóltak az osztályfőnöknek, hogy romlik Bertold állapota. A fiú már két héttel korábban is azt mondta, hogy meg fog ölni valakit.

Sztárügyvéd védi

Nem volt érzelem a 18 éves fiú arcán a bíróság folyosóján. Bertold nem tett még vallomást, árulta el ügyvédje, Dr. Zamecsnik Péter. A nyomózási bíró elrendelte Bertold letartóztatását. Egyelőre az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben helyezik el.

Így van most a megkéselt fiú

A megkéselt fiú az intenzív osztályra került, állapota azóta már stabil. A Blikk szerint S. Samu a kórházból kommunikált már az egyik osztálytársával, és megnyugtatta őt, hogy a körülményekhez képest jól van.

Mélyen érintett mindenkit az eset az iskoában

Az iskola igazgatója, Plánk Tibor elmondta, hogy mélyen érintette az eset a diákokat, a tanárokat és az iskola minden dolgozóját. Azt állította, hogy nem volt a történteknek előzménye. A tanulókkal iskolapszichológus foglalkozik.

A szülők szerint különc volt Bertold

Egy a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy nem voltak barátai Bertoldnak, aki mindig is különc volt. Volt, hogy a folyosón magában beszélt. Mindent magára vett, de arra senki nem számított, hogy ez lesz a vége. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív