Hirtelen hatalmas mennyiségű eső esett, ami komoly káoszt okozott a fővárosban. Aluljárókba, pincékbe és garázsokba folyt be a víz, utak váltak részben vagy teljesen járhatatlanná.

Rengeteg dolga van a tűzoltóknak és a katasztrófavédelemnek

Számos helyről kaptak riasztást a fővárosból és környékéről a tűzoltók a nagy mennyiségű eső által okozott károk miatt. Több pincébe, garázsba és aluljáróba is befolyt a víz, de néhány fa is kidőlt. A reggel és a délelőtt folyamán forgalmi fennakadásokra lehet számítani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magasan hömpölyög a víz Budapest több utcáján is

A 10. kerületben a Gitár utcában és a Maglódi úton 50 centiméter magasan hömpölyög az esővíz az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint. A 18. kerületben található Felsőcsatári úton szintén komoly forgalmi akadályt képez a víz. Több autót a tűzoltóknak kellett kitolnia a vízből.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy társasház mélygarázsát is elárasztotta az esővíz

A 8. kerületben, a Ciprus utcában egy társasház mélygarázsába áradt be az esővíz. Innen és a 19. kerületben lévő Nádasdy utcából szivattyúzzák a rengeteg vizet. A 22. kerületben lévő Zambelli Lajos utcában egy fa kidőlése okoz fennakadást, a tűzoltókat riasztották a károk elhárításához.

Fennakadások a főbb utakon

Az eső miatt két sávot is lezártak az M0-s autóúton az M6-os autópálya csomópontjánál. Az Útinform információi szerint az M5-ös autópálya felé tartóknak arra kell számítani, hogy a 12-es és a 13-as kilométer között csak a külső sáv járható. A torlódás 10 km-es, ami lassan oszlik fel, ez hatással van az M7-es autópálya Budapest felé tartó forgalmára is.

Több villamos közlekedésében változás történt

Időjárási ok miatt a 37A villamos az Őrház és a Sörgyár között, a 37-es villamos pedig az Őrház és az Új köztemető között nem közlekedik visszavonásig. A 27A jelű villamos Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között nem közlekedik. A kimaradó szakaszon pótló buszokkal szállítják az utasokat.

Egy időre két busz közlekedése is megváltozott

A 123A és a 99-es autóbusz 6:03-tól egészen 7:54-ig terelve közlekedett. Nem érintette a Mártírok útja / Nagysándor József utca, a Zobor utca, a Magyar utca és a Temesvár utca / Mártírok útja megállót. A BKK arról tájékoztatott, hogy néhány perce helyreállt a két busz közlekedése.

Rendezvény miatt is lesznek változások

Ma 16:00-tól egészen üzemzárásig a 16-os autóbusz nem közlekedik a Deák Ferenc tér metrómegálló és a Clark Ádám tér között. A 990-es éjszakai járat ma 23:30-tól holnap 4:30-ig terelve közlekedik. Nem érinti a Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M és a Hild tér megállót sem.

Más járatok menetrendje is módosul

Ugyancsak terelve fog közlekedni a 916-os éjszakai járat. Pest felé nem fogja érinteni a Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M és az Astoria M megállót sem ma 23:30-tól holnap 4:30-ig. Erre a változásra péntek esti Lánchíd-piknik miatt kerül sor.

Több busz közlekedése módosul átmenetileg ma délutántól

Ma 16:00-tól üzemzárásig 105-ös, a 178-as, a 210-es és a 216-os autóbusz terelve fog közlekedni. Pest felé nem érinti egyik járat sem a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér M megállót.

Utazás előtt érdemes tájékozódni

Az aktuális forgalmi viszonyokról mindenképpen célszerű tájékozódni, akár autóval, akár tömegközlekedéssel kel útra valaki. A tömegközlekedést érintő változásokról a BKK Info oldalán lehet mindent megtudni. Aki busszal, villamossal, metróval vagy HÉV-vel utazik, annak érdemes használnia a Budapest GO alkalmazást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció