A pénteki nappal befejeződik a Lánchíd felújítása. Déltől már a gyalogosok is átkelhetnek a járdákon a híd mindkét oldalán. Egyúttal a hídfőknél található aluljárókat is birtokba lehet venni.

Ma lesz a Lánchíd hivatalos megnyitója

A gyalogosok hivatalosan augusztus 4-én péntek 12:00-tól mehetnek át a Lánchídon a megszépült járdákon, mindkét oldalon. Ezzel véget ér Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének szerkezeti, valamint műemléki rekonstrukciója. A Fővárosi Önkormányzat és a BKK szabadtéri programokat szervez az eseményhez kapcsolódóan péntek estére. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Este hattól kezdődnek a programok

Pénteken 18:00-kor veszi kezdetét a Lánchíd-piknik. Ismeretterjesztó programokkal, étellel és itallal várják az érdeklődőket. A jó hangulatról utcazenészek fognak gondoskodni. Ha leszáll az est, a különleges eseményhez illő megvilágítást kap a Lánchíd.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Átmenetileg lezárják a Lánchidat

A rendezvény alatt nem lehet majd semmilyen járművel átkelni a Lánchídon. Erre azért van szükség, hogy az érdeklődők nyugodtan tudjanak piknikezni a hídon. A rendezvény éjfélig tart.

A gyerekeket és a felnőtteket is várják

A budai valamint a pesti oldalon sátrakat állítanak fel. Itt a készlet erejéig fagylalttal, pereccel és limonádéval kínálják a járókelőket. A hangulatot élőzenés produkciókkal fogják fokozni.

Izgalmas programokkal várják a kisebbeket

A pesti oldalon lesz egy gyereksátor. Itt színezővel, rejtvényekkel várják a kisebbeket. Lesz egy különleges Lánchíd-LEGO-építmény is, és még meglepetésről is gondoskodnak a szervezők a gyermekek számára.

Csoportos séták is lesznek

Akik szeretnének, részt vehetnek csoportos, vezetett sétákon. Ezek alkalmával árulják el az érdeklődők számára a felújítás kulisszatitkait. Erről maguk a korszerűsítésben részt vevő szakemberek fognak mesélni.

Bepillantás a hídmester életébe

Aki szeretne, az a hídmester életébe és irodájába is betekintést nyerhet. Erre azonban csak azoknak lesz lehetősége, aki előzetesen leadta a jelentkezését. A piknikkel kapcsolatban a BKK Facebook-oldalán valamint ide kattintva lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetnek!

Gyorsan haladt a híd felújítása

A BKK arról számolt be a honlapján, hogy a felújítás az A-Híd Zrt. kivitelezésében a megadott költségkereten belül, gyors tempóban haladt. Eredetileg úgy tervezték, hogy másfél hónap múlva fognak véget érni a munkálatok. Az ünnepélyes megnyitóra azonban a kalkuláltnál hamarabb sor került.

2021 júniusa óta tartottak a munkálatok

A hidat 2021. június 16-án zárták le teljesen a forgalom elől. Már aznap meg is kezdődött a hídszerkezet bontása. A híd rekonstrukciójának főbb lépéseiről ebben a bogposztban lehet olvasni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A felújított Lánchíd világításpróbája – Forrás: BKK