Egyedül játszott egy 17. kerületi udvaron a 10 év körüli fiú, amikor elsült a fegyver. A gyermek az eset óta kórházban van.

Véletlenül fejbe lőtte magát

Szörnyű baleset történt az elmúlt hétvégén, a főváros 17. kerületében. A Rózsahegy utcában egy 10 év körüli gyermek az édesapja légpuskájával fejbe lőtte magát, miközben az udvaron játszott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kórházban vizsgálják

Az eset után nem sokkal kórházba szállították a fiút, akit azóta bent is tartanak a vizsgálatok miatt. Lapinformációk szerint a gyermek szülei külön élnek, a baleset az egyik kapcsolattartás alkalmával, az édesapánál történt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megviselték a történtek  

A Metropol felkereste az apát, akit láthatóan nagyon megviselt az eset. Félti a fiát és sajnálja a történteket. Bár nem kívánt nyilatkozni az esetről, annyit elárult, hogy baleset történt.

Nem hallott semmit

Az apa a lakásban tartózkodott, amikor fia kint játszott az udvaron. Nem is hallott semmit, nem tudta, hogy baj történt, csak akkor szerzett róla tudomást, amikor a gyerek bement és elmondta, mi történt. A fiú rosszullétre panaszkodott és hányt.

Az anya sokkot kapott

Nem sokkal később hazavitték az édesanyjához a fiút, aki sokkot kapott, amikor megtudta, mi történt. Ő hívott mentőt a fiához. „Már jobban van, de még bent tartják, hogy ne legyen semmi baj vele” – ennyit elárult az apa. 

Gyanúsítottként hallgatták ki

Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az eddig rendelkezésre álló adatok szerint február 4-én egy 17. kerületi lakásban egy gyermek légpuskával véletlenül fejbe lőtte magát és súlyos sérülést szenvedett. A 17. Kerületi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy 48 éves férfit.

Durvaságok egy konditeremben

A Budapestkörnyéke.hu írt arról, hogy durva események történtek januárban egy csepeli konditeremben. Egy 22 éves férfi összetűzésbe került a személyzettel és egy másik vendéggel, a támadó pisztolyt és kést is bevetett.

Szóváltásba keveredtek

A rendőrség információi szerint egy férfi keveredett szóváltásba január 25-én 11 óra 45 perc körül egy 21. kerületi edzőterem alkalmazottjával, akit a pult mögé szorított. A szóváltás során a terem egyik vendége sietett a nő segítségére, amikor az agresszív férfi egy gáz-riasztó fegyverrel többször is az irányába lőtt.

Előkerült egy kés is

Ez még nem volt elég: a támadó ezután egy kést is elővett, amivel megvágta a férfi kezét. Tette után elmenekült a helyszínről. Az eset során a pultos nem, míg az őt védelmező férfi könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatott a police.hu.

Három órán belül elfogták

A fővárosi rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, majd megkezdték az elkövető azonosítását és felkutatását. A férfit végül három órán belül Budapest 9. kerületében elfogták és a 21. Kerületi Rendőrkapitányságra előállítottak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció