Egymásnak üzengetnek a pártok a benzinárstop kapcsán. Mi viszont azt tapasztaltuk az egyik autópályakútnál, hogy csak forgalmi engedély felmutatása mellett lehet 480 forintért/liter tankolni.

Pukkadjon meg Gyurcsány

Gyurcsányék semmilyen eddigi árstopot nem támogattak és képesek lennének háborúba sodorni az országot. Így reagált a Fidesz a Demokratikus Koalíció áfa- és jövedékiadó-csökkentést tartalmazó javaslatcsomagjára, amelyről Varju László, a párt alelnöke beszélt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Válság

 A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a baloldal támadta a benzinárstopot, az élelmiszerárstopot, el akarja törölni a rezsicsökkentést és energiaválságba akarja sodorni az országot.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nálunk a legolcsóbb

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók okozzák az európai áremelkedéseket – értékeltek, hozzátéve, a magyar kormány egyedülálló intézkedésekkel védi a lakosságot, a benzin ára Magyarországon a legalacsonyabb, és a rezsicsökkentés fenntartásáért a kormány létrehozza a rezsivédelmi alapot.

Adócsökkentést javasolnak

75 dolláros világpiaci ár felett csökkentse felére az üzemanyagok jövedéki adóját, a fűtőanyagok jövedéki adója pedig az év végéig legyen nulla százalékos javasolta korábban a Demokratikus Koalíció képviselője.

A hivatalos benzinárak

95-ös benzin: 661 Ft/liter, Gázolaj: 679 Ft/liter, amúgy pont most csökkent a benzinár 8 forinttal. A külföldi rendszámú autósok tehát ennyit kell fizessenek. Érdekes helyzetbe kerültek azok, akik bár magyar állampolgárok, de valamiért külföldi rendszámú autóval közlekednek itthon.

Forgalmi kell

Tapasztaltunk szerint egyébként mindenkéépen legyen nálad a tankolandó kocsid forgalmija. Csak ennek felmutatása mellett tudsz 480 forintért/liter üzemanyagot venni. A magyar lakcímkártya nem elég.

Hogyan csinálják?

A Mol azt írja, hogy munkatársai a fizetés során a tankolás piaci árát egy vonalkód segítségével módosítják a hatósági árnak megfelelő összegre.

Van egy másik korlát is

Az üzemanyagvásárlás felső mennyiségi korlátaiban nem történik változás: ez gépjárművenként továbbra is naponta legfeljebb 100 liter, amiből maximálisan 20 liter tankolható szabványos kannába.

Címlapfotó: BudaPestkörnyéke.hu.