Nem mindennapi jelenségnek lehettek szemtanúi azok, akik ma Nagykőrösön jártak. A belvárosban ugyanis egy emu szaladgált, ami alaposan megakasztotta a forgalmat is.

Szembe jött az emu

Az egyik helyi lakos éppen arrafele közlekedett, amikor az ő autóját is megállás kényszerítette az elszabadult állat, számolt be róla a Blikk. A férfi az egyik ismerősével ült az autóban, amikor hirtelen szemben találták magukat a kissé zavarodott állattal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Levideózták

Amíg kénylenek voltak megállni, addig a kocsi női utasa telefont ragadott és megörökítette a szinte hihetetlen pillanatot.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Vélhetően megszökött

Az alig 15 másodperces felvételt megosztották a közösségi oldalon is. A videón egyébként jól látszik – ami vélhetően elszökött valahonnan – kétségbeesetten keresi a kiutat az autósforgalomból.

A felvétel itt nézhető meg:

Pár hónapja egy pingvin szökött meg a fővárosi állatkertből

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta, Sanyi, a pingvin valahogy kijutott a kifutóból és felfedező útra indult. A forgalmas Dózsa György úton totyogott egy márciusi hajnalon, amikor a rendőrök észrevették. Erősítést hívtak, végül gyengéden elfogták az állatkert lakóját és visszavitték a kifutójába. De miért szökött el Sanyi pingvin? Az állatkertnek erre is volt válasza.

A rendőrök is csak néztek

A zuglói rendőrök is meglepődtek, amikor azt látták, hogy március 9-én hajnali fél háromkor az autójuk elé totyog egy pingvin a Dózsa György úton. 

Leállították a forgalmat

A rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök a hajnali sétához kedvet kapó kalandor befogásának idejére megállították a járműforgalmat az úton, majd óvatosan megfogták a madarat és egy takaróba csavarták.

Rendőrök szelfiztek a pingvinnel

Forrás: police.hu

Elkóborolt pingvin

A rendőrök azonnal értesíttették a Fővárosi Állatkertet, majd a nem mindennapi „elfogásról” egy csoportképet is készítettek, hiszen ilyen szökevénnyel ők sem mindennap találkoznak. Az elkóborolt pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben előállították lakóhelyére, és átadták a Fővárosi Állat és Növénykert dolgozóinak.

Nagyon kíváncsiak a pingvinek

Az állatkert közösségi-oldalán az eset után azt írta, hogy Sanyi, a féléves pingvin felfedezőútra indult. Mint fogalmaznak, a pingvinek 4-6 hónapos korukban olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket.

Kamerákat szereltek fel

„Sanyi valahogy kijutott a szabadtéri kifutójából és kitotyogott az Állatkertből. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő kamerákat szereltünk fel a pingvinek kifutójához és folyamatosan szemmel tartjuk a pingvincsapatot.” – írta akkor az állatkert a közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Facebook videorészlet