Eszenyi Enikőt baleset érte! A színésznő a Játékszínben, új darabja fotóspróbája közben csúszott el. Kollégái mentőt hívtak hozzá, akik a színésznőt kórházba vitték. A baleset miatt elmaradhat a hétvégi premier. 

Visszatér Eszenyi Enikő

Baleset érte a színpadon Eszenyi Enikőt. Szombaton, azaz 2023. február 25-én tartják a Játékszín új bemutatóját. A Csodálatos vagy, Júlia című előadást Szikora János rendezi, főszerepben Eszenyi Enikővel, akinek ez lesz az első bemutatója Budapesten a Vígszínházban kitört botrány óta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotóspróbát tartottak

A premiert a hétvégére tervezték, ami előtt szerda délelőtt megtartották a fotóspróbát. Az előadás azonban megszakadt. A színésznőt a színpadon váratlan baleset érte. Az információt színház sajtóosztálya is megerősítette a Blikknek. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megcsúszott a színpadon

„A Játékszín mai fotóspróbája félbeszakadt, mert a Csodálatos vagy, Júlia!f őszereplője, Eszenyi Enikő, jelenet közben elcsúszott és e pillanatban úgy tűnik, eltört a csuklója. Orvosi ellátása után visszatér a színházba és a próba folytatódik” – közölte délelőtt az intézmény.

Kórházba szállították

Viszont a legújabb információk szerint Eszenyi még a próba előtt, a fotózás közben csúszott meg. A kollégák azonnal mentőt hívtak hozzá, akik a helyszínen ellátták őt, majd kórházba szállították. 

Elmaradhat a premier

Bár a színház közleményében azt írta, a próbát folytatják, az egyik ott dolgozó azt mondta a Blikknek, dél körül minden színészt hazaküldtek, és azt mondták nekik, telefonon értesítik majd őket a továbbiakról. Még kétséges, hogy a teltházas hétvégi premiert valóban meg tudják-e tartani.

Eszenyi jelezte, hogy baj van

Az Index munkatársa a helyszínen tartózkodott. A lap azt írja, épp egy nyaralós jelenetet próbáltak, ahol Eszenyi Enikő egy teniszütőt lóbált, majd véletlenül elesett, éppen a csuklójára. A fotósok először azt hitték, hogy ez a jelenet része, majd Eszenyi Enikő párszor elmondta, hogy „eltört a kezem”, majd jelezte, hogy „álljunk le”. Ekkor vált világossá, hogy ami a színpadon zajlik, az nem az előadás része. A függönyt leengedték.

Összefogtak ellene a színészek

Ahogyan azt a BudaPestkörnyeke.hu is többször megírta, a korábbi igazgató, Eszenyi Enikő ellen 2020 tavaszán fogtak össze a társulat akkori és régebbi tagjai, és nyílt levélben tárták a nyilvánosság elé, hogy az intézményvezető milyen verbális erőszakot és agresszív vezető kommunikációt folytat a színházban. Ezután Eszenyi Enikő visszavonta a színházigazgatói pályázatát és a szintén pályázó Rudolf Péter lett a Vígszínház igazgatója. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Halász Judit is szót emelt

A Vígszínház tagjaival együtt Halász Judit is szót emelt a módszerek ellen, hiszen ezeknek ő is az egyik elszenvedője volt. Bár már az ügy lezárult, de ennek ellenére a színésznő soha többé nem akar együtt dolgozni egykori igazgatójával – erről pár hete egy interjúban beszélt.

Kiemelt kép: