Robbantással fenyegetőzött egy férfi Dányban. Nem telt bele két óra, a pest vármegyei rendőrök azonosították és elfogták. A férfiról videó is készült, amit a cikk végén találsz.

Bombával fenyegetőzött

Eltorzított hangon telefonált a segélyhívóra 2023. január 18-án 12 óra 19 perckor egy férfi, hogy közölje: Dány, Akácfa utcában bombát helyezett el, ha azt 3 órán belül nem hatástalanítják, robbanni fog.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiürítették az utcát

Az akkor még ismeretlen konkrét helyet, házszámot nem mondott, így a rendőrök az egész utcát kiürítették, és a Készenléti Rendőrség bombakutató szolgálati kutyájával kiegészülve fésülték át a területet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több száz embernek kellett elhagynia otthonát

Robbantásra alkalmas eszközt sehol sem találtak, közel 200 embernek azonban ideiglenesen el kellett hagynia lakó-, és tartózkodási helyét.

A telefonfülkéket is átnézték

Mindeközben az adat- és információgyűjtés folyamatos volt, telefonfülkét szemléztek, kamerafelvételeket és a bejelentés szövegét elemezték a zsaruk.

Hiába a torzítás, az egyik rendőr felismerte

Az isaszegi őrsparancsnoknak feltűnt, bár a férfi torzított hangon tette bejelentését, választékos, lassú beszédéből mintha rémlett volna, korábban már intézkedett vele szemben.

Két óra kellett csak és kattant a bilincs

A gyors és alapos csapatmunka, nem utolsó sorban az isaszegi őrsparancsok kiváló füle meghozta a várt eredményt, nem egész két óra alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, azonnal indultak érte.

Beismerte tettét a férfi

A 29 éves K. Gábort a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették. Első körben tagadott, de az elé tárt bizonyítékok alapján belátta, hogy mindhiába, megtört és beismerte, bejelentése valótlan volt. Vele szemben a büntetőeljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja.

Terroristát fogtak el Budapesten

Ahogy arról az elsők között beszámolt a BudaPestkörnyéke.hu hírportál 2021-ben elfogtak egy magyar terroristát Budapesten, akinél az ügyészség közleménye szerint robbanószer is volt. Az elkövetőt a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai fogták el: a célzott művelet során páncélozott járművekkel, állig felfegyverzett kommandósokkal és távirányítású robottal vonultak ki az elfogásához. 

EB-meccsen akart robbantani

kecskeméti hírportál értesülései szerint a 21 éves terrorista állítólag egy bombát akart robbantani az Európa Bajnokság egyik budapesti mérkőzésén. A Blikk szerint a terrorista a magyar-portugál mérkőzésen akarta végrehajtani a merényletet. A robbantás a Puskás Arénában történt volna legalább 67 ezer ember között, miközben a meccset további milliók nézték volna a képernyők előtt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó is készült a bombával fenyegetőző dányi férfiról:

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából