Az ügyészség friss közleménye szerint terroristát fogtak el Budapesten, a tájékoztatásban szereplő gyanúsítás alapján robbanóanyag is lehetett a férfinél.

Terrorcselekményre készült

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd vett őrizetbe egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén – írja a Fővárosi Főügyészség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A TEK emberei fogták el

A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rerrorcselekmény előkészítése

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, majd gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

Rács mögött marad

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt. A nyomozási bíró a letartóztatás elrendelése kérdésében a mai napon dönt – olvasható a közleményben.

Az első terrortámadás a rendszerváltás után

A rendszerváltás utáni Magyarországon történt első terrortámadás a Ferihegyi gyorsforgalmi úti merénylet volt. 1991. december 23-án a ferihegyi repülőtérre vezető út mellett végrehajtott robbantás a Szovjetunióból kivándorló zsidók ellen irányult. A német szélsőbaloldali terroristák által elkövetett merénylet halálos áldozatot nem követelt. A robbanást követő percekben a határőrség és a repülőtéri rendőrség lezárta a Ferihegyi gyorsforgalmi utat. A merényletről az Országgyűlésben értesülő Boross Péter akkori belügyminiszter adott utasítást a rendkívüli repülőtéri rendszabályok bevezetésére és a határellenőrzés megszigorítására

Szakadékba zuhant vonat

A 20. század egyik legismertebb magyar terrorcselekménye a Biatorbágyi viadukt felrobbantása volt. A bécsi gyorsvonat a szakadékba zuhant, sokan meghaltak. IDE KAPCSOLÓDIK: Tragikus fotók kerültek elő a Biatorbágyi viadukt felrobbantásáról, vonatroncsok mindenfelé

Érden is robbantással fenyegettek

Idén februárban írtunk arról, hogy egy férfi robbantással fenyegette meg az érdi Top Shop bevásárlóközpontot. Egészen elképesztő oka volt a bombafenyegetésnek. Kiderült, hogy egy 32 éves hajléktalan férfi azt követelte, hogy az általa szeretett, valójában általa zaklatott nő meztelenül vigyen neki 30 ezer forintot, ha nem teszi meg, robbanatani fog.

Covid miatt akart robbantani

2020. októberében az 54 éves P. Sándor annyira bepöccent, hogy a járvány ellenére szerinte túl sokan vannak az egyik 13. kerületi szupermarketben, hogy robbantással fenyegette meg a boltot. A rendőrök még aznap elfogták, a bíróságon nyomkövetőt kapott a bokájára.

Kávéautomatát akart robbantani

Egy évvel ezelőtt 2020. májusában egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Népliget autóbusz-pályaudvaron lévő egyik kávéautomatát. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megpróbált felszállni a Veronába tartó autóbuszra; összeszólalkozott a buszsofőrrel, aki – az ő ittas állapota miatt – nem engedte fel a járműre. A férfi ekkor közölte, hogy bombát helyezett el egy kávéautomatában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció