Egy gyermekotthonban nevelkedő kislány október 7-én késő délután társaival és nevelőivel volt egy játszótéren, ahonnan egy pillanat alatt eltűnt. A BRFK nyomozói néhány óra leforgása alatt az eltűnt 9 éves kislány nyomára akadtak.

Pillanatok alatt tűnt el

Egy gyermekotthonban nevelkedő kislány október 7-én késő délután társaival és nevelőivel volt egy játszótéren, amikor egyszer csak elszaladt a csoportjától, majd pillanatok alatt eltűnt. Az otthon dolgozói azonnal keresni kezdték növendéküket, illetve bejelentést tettek a rendőrségen – olvasható a BRFK Facebook-oldalán.

Több egység kezdte keresni

Galler Zsolt r. százados és Szkircsák Mihály r. főtörzszászlós, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói azonnal megkezdték a keresést több másik egységgel, és a társszervekkel együtt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Meglátták egy kamerafelvételen

A rendőrök végignézték a környék kameráit, és az egyiken nyomára is akadtak a kislánynak; a gyerek egy megállóhoz szaladt és buszra szállt. A busz vezetőjétől megtudták, hogy a lány a Bogdáni útig utazott, így arra a környékre is kiterjesztették a keresést.

Értesítették a BKV munkatársait

A BRFK nyomozói ezután értesítették a BKV fődiszpécserét, így pár percen belül már az összes környéken lévő BKV járat vezetője tudott az eltűnt gyerekről.

Megtalálták a táskáját

A rendőrök közben folyamatosan keresték a kislányt – szóltak a taxisoknak, a mentősöknek – és a táskáját meg is találták egy egészségügyi intézmény előtt.

Az egyik buszvezető látta

A kutatás tovább folyt, míg végül olyan információhoz jutottak a nyomozók, mely meghozta az áttörést. Az egyik buszvezetőtől megtudták, hogy a gyereket este 7 óra után látta leszállni az Astoriánál a 9-es buszról.

Rátaláltak a Múzeum Körúton

Gallert Zsolt százados az Astoria környékére irányította kollégáit, Pócs Krisztián r.törzszászlós és Ludescher Levente r.törzszászlós pedig épségben meg is találták a kislányt a Múzeum körúton.

Megköszönték a gyermekotthon nevelői

„Köszönetet szeretnénk mondani Galler Zsolt által irányított csapat minden egyes dolgozójának azért, amit 2021. 10. 07-én a játszótérről eltűnt tanítványunk minél hamarabbi megkereséséért tettek. Az a magas szakértelemmel, alázattal és gyorsasággal végzett munka, ami után tanítványunkat újra gyermekotthonunk falai között tudhattuk, intézményünk minden dolgozóját lenyűgözte” – írták a gyermekotthon nevelői.

Méltatták a rendőröket

„Ehhez a fantasztikus csapathoz Galler Zsolt Százados Úrnak gratulálunk, kívánunk jó egészséget és továbbiakban is hasonlóan eredményes munkát! Növendékünk eltűnését követően esetmegbeszélést tartottunk intézményünkben, ahol szintén méltattuk a Százados Úr csapatát” – folytatták a köszönetnyilvánítást.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: eltűnt kislány – Forrás: BRFK