A 15. kerületi rendőrök keresik a kiemelt képünkön látható 52 éves férfit. Február 10. óta nem látta senki, egy 13. kerületi kórházból tűnt el.

52 éves Szabó Géza

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 15. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 52 éves Szabó Géza eltűnése ügyében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem adott magáról életjelet

A rendelkezésre álló adatok szerint az 52 éves férfi 2021. február 10-én 10 óra körül egy 13. kerületi kórházból ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a rendőrök jelenleg is keresik.

Nehezen tájékozódik

Szabó Géza körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, haja ősz. Eltűnésekor khaki színű kabátot, szürke szabadidőnadrágot, fehér pulóvert és krémszínű cipőt viselt. Az eltűnt férfi térben és időben nehezen tájékozódik.

Itt lehet bejelentést tenni

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 15. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Szabó Gézát felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eltűnt nő

Néhány napja írtuk meg, hogy a Veresegyházi Medveotthon dolgozója először azt hazudta, hogy párja felakasztotta magát, majd mégis beismerte, hogy ő ölte meg és egy dögkútba rejtette az eltűnt nőt. Szvetlána családja 3 hónapig kereste a nőt, míg a rendőrök rájöttek, hogy valójában gyilkosság áldozata lett.

Pénteken találták meg a holttestet

Napra pontosan három hónappal a gyilkosság után, pénteken ásták ki a rendőrök annak a nőnek a holttestét akinek párja oltotta ki az életét Veresegyházon.

Pokrócba csavarta a holttestet

A férfi vallomása szerint a nő „ki volt kattanva”, amikor lefejelte, majd bakanccsal még meg is rugdosta áldozatát. A holttestet pokrócba csavarta, és begurította egy gödörbe, amit hulladékkal letakart, majd egy lótetemet helyezett rá és behantolta.

Eltörte a kezét és a lábát is

K. Szvetlána Kárpátalján született, de már hosszú ideje Magyarországon, három éve pedig Veresegyházon élt. Az elmúlt időben házakhoz járt takarítani, a férfi pedig a helyi önkormányzat alkalmazottja volt, több mint húsz éve dolgozott a településen.

A medveotthonban dolgozott a férfi

A medveotthon melletti területen kellett ellátnia a marhákat és a lovakat. Egy szolgálati lakásban élt, ahol gondnoki feladatokat is ellátott. A nő odaköltözött hozzá, de a kapcsolatuk megromlott.

Szülei és testvére is kereste a nőt

„Édesanyámék szóltak decemberben, hogy nem jelentkezik a testvérem senkinek, járjak utána, hogy mi történhetett vele. Karácsony előtt két nappal beszéltem Károllyal és két másik munkással, de azt állították, hogy a főnökség elzavarta Szvetlánát, és azóta nem tudnak róla semmit. A férfi jó párszor elverte a testvéremet, előfordult, hogy a kezét és a lábát is eltörte, de testvérem nem tett feljelentést – mondta a Borsnak Gyula, az áldozat féltestvére, aki január 11-én jelentette be Szvetlána eltűnését a rendőrségen.

Azt hazudta, felakasztotta magát a nő

Több kihallgatás következett, a férfi azt mondta, hogy tavaly, egy késő őszi estén aludni tértek, majd hajnalban ébredve a nőt felakasztva találta a lakásukban. Még az újraélesztésére is kísérletet tett, ám amikor látta, hogy küzdelme hasztalan, megijedt, és a holttestet egy közeli gödörbe dobta.

Állati tetemek alatt találtak rá

A 49 éves férfi megmutatta az állati tetemek sírhelyeként is funkcionáló gödröt a zsaruknak, a nő holttestét egy ló maradványai alól sikerült kiásni.

Szinte minden csontja eltört

Szvetlána testén sorozatos bordatöréseket, szilánkos lapockatörést, és törött fogakat találtak. A bántalmazás annyira brutális volt, hogy az áldozatnak szinte minden csontja eltört. Önakasztasrá pedig semmi sem utalt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Az eltűnt férfi fotója – Forrás: rendőrség