A múlt héten derült ki, hogy Lakatos Márk után Járai Máténak is megszűnik a munkája az RTL Reggelijében. A színész nem tagadta, nagyon nehezen éli meg, hogy nem hosszabbították meg a szerződését.

Érezte

A színész megérezte a közelgő bajt, az mégis sokként érte, és a rossz hangulata mind az ő, mind a felesége, Kíra napjaira is rányomja a bélyegét. Máté már novemberben – amikor Szabados Ági és Tihanyi Péter is csatlakozott a Reggeli csapatához – számolt azzal, hogy véget ér a műsorvezető megbízása a csatornánál. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyben volt

„Tudtam, hogy ennek az az ára, hogy valakiknek távoznia kell. Esküszöm, azt is megéreztem, hogy Lakatos Márk és én vagyunk veszélyben. El is kezdtünk a pszichológusommal erre előre felkészülni” – mesélte a színész.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sosem rúgták még ki

„Persze, ígyis hatalmas gyomros volt a számomra, mert engem a 44 évem alatt most rúgtak ki először. Lelkileg nehezen élem meg, de a terápia és Kíra segít ezen túljutnom. A feleségem próbálja tartani bennem a lelket, igyekszik felvidítani, de mi annyira egyek vagyunk, hogy ugyanúgy átéli a fájdalmamat” – mondta a Blikknek Máté, akinek a rossz lelki állapota egészségére is kihat – írja a Blikk.

Beteg lett

„2023 nem úgy indult, ahogyan szerettem volna. Januárban is lebetegedtem, és most megint ágynak estem. Bosszant, mert rengeteg előadásom lenne, amiben most helyettesítenek, de tudom, hogy ez a lelki problémáim kivetülése” – tette hozzá.

Régi álma volt

A színész számára nagy presztízs volt a műsorvezetés, amire nagyon régóta vágyott. Szerette volna, ha tovább tart két évnél, ugyanakkor semmit nem csinálna másként. Úgy éli meg, mint egy szakítást, amit meg kell gyászolni.

Nem akart búcsúadást

Bár a csatorna lehetőséget adott Máténak arra, hogy legyen egy búcsúadása vagy beszélgetése, ő ezt elutasította, úgy érezte, nem tett volna neki jót. A tévézésre azonban továbbra is nyitott, akár műsorvezetőként, akár szereplőként.

Színészet a fókuszban

Most viszont a színházi munkáira koncentrál, hiszen jelenleg csak ebből van biztos bevétele. „Bátrabban tudtam válogatni a felkérések között úgy, hogy volt egy másik, biztos állásom. Ez most megszűnt, ami nyilván anyagilag is nagy kiesés, s jelenleg csak a színházi fizetésemből élek.”

Van félretett pénze

„Ez nem akkora összeg, amiből nagyon dőzsöl az ember, de szerencsére az elmúlt években jól ment, és tettünk is félre belőle. Ezt nem akarjuk felélni, de megnyugvást ad, hogy ha kell, van mihez nyúlnunk. Az biztos, hogy jobban meg kell gondolnunk, mire költünk, és meghúzni bizonyos kérdésekben a nadrágszíjat.” Kíra már meg is tette, ő jelenleg Szegedre jár egyetemre, és már vonatozik, mert negyedannyiba kerül, mintha kocsival járna – hangsúlyozta Járai.

Felfüggesztették a színészt

Ahogy korábban írtunk róla, az RTL 2022. május közepétől június végéig felfüggesztette Járai Mátét a Reggeli című műsor műsorvezetői posztjáról, azért kapta a büntetést, mert egyeztetés nélkül adott ki bizalmas, a műsor készítését érintő információkat nemrégiben Istenes Bence, Istenest című műsorában.

Bizalmas információ

Járai egészen pontosan arról beszélt, hogy a Reggelibe meghívott Rácz Jenő, a Konyhafőnök című műsor egyik zsűritagja nem akart vele beszélgetni az adás alatt egy korábbi konfliktusuk miatt. Rácz Jenő csak úgy volt hajlandó bemenni a műsorba, ha a másik műsorvezető beszélget vele. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Járai Máté